8 години след атентата на летище Сарафово делото е към

...
8 години след атентата на летище Сарафово делото е към
Коментари Харесай

След 8 години – развръзка по делото „Сарафово”

8 години след атентата на летище „ Сарафово ” делото е към своя край. Присъдата би трябвало да стане ясна в понеделник. Това заяви пред Нова тв представителят на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет Калина Чапкънова и предвижда, че ще има неоправдателна присъда.

„ С оглед тежестта на обвиняванията, мисля, че най-справедливото наказване е това, което предложи прокуратурата, а точно пожизнен затвор без право на подмяна ”, сподели още Калина Чапкънова, която беше наблюдаващ прокурор по делото за атентата в Сарафово до внасянето на обвинителния акт в съда и началото на досъдебната фаза на процеса.

„ Към момента, в който беше импортиран обвинителният акт, тези доказателства бяха задоволителни да бъде обоснована обвинителната теза и да бъде предпазена от съда. Лично проследявам делото в медиите и посредством връзка с сътрудници. Смятам, че тезата по никакъв метод не е разколебана ”, съобщи тя. Чапкънова разяснява и общото заседание на Прокурорската гилдия във връзка избор на нов неин член на Висш съдебен съвет. „ Кандидатът е един единствен, само че процедурата е демократична. Всеки сътрудник може да предложи собствен сътрудник, при положение, че е на разположение единодушие от лицето. Мисля, че не трябва да подценяваме, че актуалният Висш правосъден съвет към този момент е изчерпал три от петгодишния си мандат. Лицето, което ще бъде определено, няма по какъв начин да разгърне цяла нова идея ”, изясни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР