79-ата си годишнина навърши малко преди Великден актьорът Йосиф Сърчаджиев.Не

...
79-ата си годишнина навърши малко преди Великден актьорът Йосиф Сърчаджиев.Не
Коментари Харесай

Йосиф Сърчаджиев: Не ми се живее

79-ата си годишнина навърши малко преди Великден артистът Йосиф Сърчаджиев.

" Не съм чествал с торта, тъй като още пострадвам по брачната половинка си Райна. Ана не ме оставя, Пролетин също се обажда, тъй че не може да се каже, че съм уединен. И други хора ми се обадиха за празниците. Но не ми е до празнуване ", показа артистът.

През февруари умря брачната половинка му Райна Томова, с която повече от 60 години дели и наслади и скърби. Райна е дамата, която до неотдавна се грижеше за Йосиф. Тя го измъкна и след инсулта, който артистът прекара през 2004 година.

" Не знам по какъв начин ще й се отблагодаря за всичко, което е направила за мен. Още не мога да допускам, че я няма ", печален е Сърчаджиев. Двамата със брачната половинка му изкарваха цяло лято в село Кирчево, Ловешко, само че откогато се утежни здравословното положение на Райна, се върнали в София, да ги наглеждат Ана и Пролетин, синът на Райна от първия брак и общата им щерка.

" Върнах се като режисьор, само че откак тя си отиде, съвсем нищо не върша. Често не ми се живее, въпреки че животът е прекрасен, само че когато имаш с кого да го споделиш. Сега ми е мъчно да вървя, не мога, придвижвам се постепенно, не желая да съм грижа за децата си, само че доста ми се работи, играе ми се, даже ми се режисира още веднъж. И ще го направя ", дава обещание си Йосиф.

Актьорът има вяра в задгробния живот, защото е виждал по какъв начин жена му, която е била медиум, разговаряла с духове.

" Имаше сеанси, аз съм участвал, гледал съм. Пишеха й на разнообразни езици и не можехме да разберем доста, само че след това се убеждавахме, че не са небивалица. Освен всичко аз също съм претърпял среща със гибелта, само че тя не ме пожела ", споделя артистът.

" Бил съм отвъд, знаят всички. Не помня доста, единствено като се разсъниха, почувствах облекчение, някакво вътрешно доволство. После през годините, до момента в който заспивах, чувах всякакви мои другари, които ми говореха някакви неща, покойници ", твърди артистът режисьор.

В момента той си мисли по какъв начин да се върне назад в театъра, за който по през целия ден мечтае. " Част от днешния спектакъл не е моят ", безапелационен е Сърчаджиев. В началото се тормозил дали ще успее като режисьор, защото обичал да демонстрира на актьорите какво желае.

" Много са ми постановките, хората ги харесват другояче. И отново Райна беше индивидът, който ме насочи да почна като режисьор. С нея непрекъснато се карахме, само че бяхме все дружно. Райна е с две години по-голяма от мен. Беше фамилна, когато се харесахме. А аз бях боец в Ямбол. Нейният брачен партньор по ония години беше режисьорът Вихроний Чачановски. Разделиха се, тъй като сърцето й принадлежеше на мен. Моето също ", споделя Сърчаджиев, напомня " България Днес ". 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР