75-тото издание на международния филмов фестивал във Венеция бе дълго

...
75-тото издание на международния филмов фестивал във Венеция бе дълго
Коментари Харесай

Реставрираха култовото кафене Paradiso във Венеция

75-тото издание на интернационалния кино фестивал във Венеция бе дълго предстоящо събитие, което и тази година посрещна световноизвестни кино звезди от целия свят, с цел да вземат участие в едни от най-престижните кино фестивали в света. Една опция хилядите туристи да посетят града и да се насладят на италианския дух, просвета и изкуство и не на последно място да изпият чаша ароматно кафе. Изкуството и кафето са знаци на италианската просвета, на която всеки може да се наслаждения в едно от фамозните кафенета на града, което предходната седмица бе възродено - кафене Paradiso (Рай). Официалното разкриване на кафенето бе на 5-ти септември, което даде опция на хилядите гости на кино фестивала, да се отбият до фамозното кафене, в което са идвали именити хора на изкуството.

Кафене Paradiso има дълга и блестяща история. Намира се пред входа на фамозния венециански парк, станал прочут със своите павилиони, представящи изкуство от целия свят. Именно на входа на частта, в която се намират художествените творби, наричаща се Биенале, се обитава и кафе Paradiso. Тук при започване на 20-ти век се събират фамозни хора на изкуството като известния френски ваятел Франсоа Родин, художника Густав Климт, Пикасо и не на последно място Анди Уорхол. Така кафене Paradiso се трансформира в място за среща с хора на изкуството и обмяна на креативен хрумвания.

Важна роля за реставрацията на кафенето има Lavazza, която взима директно присъединяване във възобновяването на имиджа на Paradiso, като част от философията на марката да поддържа изкуството и културата (видимо и посредством доста други партньорства с известни музеи във Венеция). Paradiso e кафетерия и ресторант, които служат за обществени срещи и продан на креативен хрумвания и не на последно място, локация,на която може да се насладиш на чаша кафе Lavazza. Реставрирането на фамозното кафене, Lavazza разпореди на известния проектант Чино Дзуки, който проектира и огромния комплекс Nuvola в Торино, където се обитава централата на Lavazza. За построяването на интериора на фамозното кафене взима присъединяване и дизайнерката Елена Салмистаро, известна с интериорните решения, които дава за редица известни компании. "Барът е като смален площад “, изяснява италианският проектант Чино Дзуки.

„ Новият бар плот в кафене Paradiso е планиран по този начин, че да бъде самобитен калейдоскоп, който да отразява всекидневните интензивности на хората. Съвременните форми и материали основават невероятен резонанс с обичайните детайли на венецианската просвета, като огледалата, които са сложени в предната долна част на бара, които са в комбиниране с известните ромбоидни шарки, напомнящи за костюмите на Арлекин. “, добави Дзуки. Lavazza постоянно е представяла образните изкуства като средство за подкрепяне на местата, където се генерира културата. Така марката споделя своята световна визия, която отразява в избрани места като Венеция.

В града кафе марката от Торино е привързан с два огромни партньорства. През 2015г. Lavazza стартира да работи с Фондация "Граждански музеи ", която реализира ръководство и надзор над институции като Дворецът на дожите и Музеят Корер, събрал историята и изкуството на Венеция. Също по този начин Lavazza e и „ Институционален патрон’’ на Галерия Пеги Хугенхайм от 2016г. Тези дългогодишни взаимоотношения дават опция на Lavazza да даде достоверното кафе прекарване на посетителите в музеите.

Италианската кафе компания спомага също и за организирането на огромни културни събития като съдействието с музея Фортуни, с който реализираха ретроспекция на творчеството на художничката в музея Ермитаж в Санкт Петербург. Ако Италия е люлката на културата, то присъщият за Lavazza нюх към кафето я трансформира в знак на изтънчения усет. С над 25 милиона туристи на година, Венеция е идеалното място за изкуство и просвета, което оказва помощ на Lavazza да способства за разпространение на полезностите си и италианската просвета в целия свят.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР