75% от гърците смятат, че бъдещето на страната е в

...
75% от гърците смятат, че бъдещето на страната е в
Коментари Харесай

Анкета: Увеличава се одобрението от гърците на ЕС и Преспанското споразумение

75% от гърците считат, че бъдещето на страната е в Европейски Съюз. Това демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение, извършено от изследователската организация „ Kapa research “ за фондацията, отдадено на либерализма в. жителите отговаряха на въпроси, свързани с 10 разнообразни тематики.
Що се отнася до външната политика на страната, най-важният въпрос за 94% от интервюираните са гръцко-турските връзки и употребата на естествени запаси в Егейско море, следван от въпроса за мигрантите/бежанците (72%), връзките на Гърция с Европейски Съюз (32%), кипърският въпрос (24 %), Северна Македония и използването на (15%), връзките на Гърция с други балкански страни, както и със Съединени американски щати (7%).
 Турция упрекна Гърция в многократни нарушавания на въздушното й пространство Турция упрекна Гърция в многократни нарушавания на въздушното й пространство
Гърция е направила десетки нарушавания на турското въздушно и морско пространство през октомври. Това се споделя в изказване на Министерств...
Близо шест от 10 гърци, или 58%, считат, че Преспанското съглашение е положително съглашение или съглашение с доста взаимни отстъпки, само че належащо, демонстрират резултатите от изследването. В съпоставяне с резултатите от същата организация за 2018 година позицията на гърците по Преспанското съглашение се е трансформирала, като се има поради, че тогава 42% са считали, че съглашението е положително, до момента в който 54% са го оценили като неприятно. В новата анкета на въпроса „ Какво е вашето мнение по Споразумението от Преспа? “ 40% отговорят, че това е неприятно съглашение и Гърция не е трябвало да го подписва. От интервюираните 33% считат, че това е съглашение с доста взаимни отстъпки, само че е трябвало да бъде подписано, а 25% са дали отговор, че е положително съглашение.
На въпрос кой е характерен образец за достоверен либерал в Гърция, 28,2% показват сегашния гръцки министър председател Кириакос Мицотакис.
Обширното изследване на публичното мнение на Агенцията за проучване на публичното мнение за фондация „ Фридрих Науман “ е извършено от 14 до 22 октомври и в него вземат участие 1 214 възрастни от 13 гръцки области.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР