75 лева добавка към пенсиите на всеки, решил да се

...
75 лева добавка към пенсиите на всеки, решил да се
Коментари Харесай

Петков изкушава пенсионерите да се ваксинират с още бонуси

75 лв. добавка към пенсиите на всеки, решил да се имунизира. Това разгласи министър председателят Кирил Петков, който представи нови стопански тласъци за имунизация на изказване в Министерския съвет. Пари ще получат и всички над 65 години, които си слагат бустерна доза. Програмата ще е отворена от началото на януари до 30 юни.

" Надеждата ни е, че в случай че през януари или февруари успеем да имунизираме 300 000 от нашите съграждани над 65 години, това би трябвало да ограничи опцията за запълване на лечебните заведения в идната вълна с осезателен % ", изясни Петков. 

Той акцентира, че това е доброволна мярка и никой няма да бъде задължаван.

" Имаме и една социална отговорност. От самостоятелните решения на всеки от нас зависи дали през идващите месеци още веднъж ще имаме запълнени лечебни заведения, дали държавният бюджет ще изхрачва извънредно доста пари за лекуването на Коронавирус пациенти, дали хора с други заболявания ще могат да отиват до лечебните заведения, дали нашите деца ще могат да учат свободно, дали нашите близки ще бъдат здрави. Време е да запретнем ръкави ", прикани Петков.

Той се надява с тези средства да се покаже, че страната застава пред обществото освен с думи, а и с дейности.

„ Основен приоритет на българското държавно управление остава да нямаме толкоз доста хора, умряли от Коронавирус, да има оптимално облекчение на лечебните заведения и най-много да защитим възрастните хора, които са в максимален риск ", уточни той. Премиерът изрази страдание, че страната остава с най-ниски равнища на имунизация в Европа. Според него има заплаха България да стане Коронавирус дестинация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР