75 бойни самолети и хеликоптери ще прелетят над Москва в

...
75 бойни самолети и хеликоптери ще прелетят над Москва в
Коментари Харесай

Русия показва бойните си самолети

75 бойни самолети и хеликоптери ще прелетят над Москва в 19 ч. локално време през днешния ден. Това е единствената част от обичайния церемониал за 9 май, която ще се състои в Русия.  Тази година по предписание на президента Владимир Путин парадът във връзка Деня на успеха над нацистка Германия в Москва няма да се състои. Причината е пандемията от ковид.

На 9 май всекидневно Русия показва военната си мощност, с цел да покаже на света, че няма да допусне събитията от 40-те години на предишния век да се повторят. От празника само ще останат проектите за прехвръкване на Военновъздушните сили над столицата.

“Великата победа избави човечеството “, споделя Путин при обръщението си към австрийския народ в диалога си с канцлера Себастиан Курц. „ Тя откри и пътя към възраждането на самостоятелна и динамично разрастваща се демократична Австрия. За освобождението ѝ са отдали живота си повече от 26 000 руски бойци. На австрийска земя има повече от 200 военни гробища. Благодарни сме на управляващите и жителите на Австрия за грижливото и почтително отношение към тези скъпи за нас мемориали “, добави той.

Руският президент организира диалози в деня преди празника още с сътрудниците му Доналд Тръмп, Еманюел Макрон и министър председателите Ангела Меркел, Борис Джонсън, Бенямин Нетаняху и Джузепе Конте.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР