72 на сто от учителските заплати са увеличени още миналия

...
72 на сто от учителските заплати са увеличени още миналия
Коментари Харесай

Парите на учителите. Важно съобщение на МОН

72 на 100 от учителските заплати са увеличени още предишния месец. Това оповестиха от Министерството на образованието. 

Останалите ще ги договорят по-късно, само че считано от 1 април 2022 г. 

От там прецизират, че 87% от учебните заведения, детските градини и просветителните центрове, които са вдигнали възнагражденията, са достигнали междинен растеж от 12,3%  и даже са надхвърлили стойностите, контрактувани в Колективния трудов контракт сред обществените сътрудници и Министерството на образованието и науката.

С над 13% са нарастнали заплатите в 170 институции. Това сочат данните от 3995 учебни заведения и други просветителни институции, които бяха показани през днешния ден пред членовете на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в региона на междинното обучение. Под 10% е нарастването на 71 места.

Общо 305 институции не са решили с какъв брой ще бъдат вдигнати заплатите, тъй като още нямат одобрен бюджет с решение на съответната община или чакат изменението наредбата за нормиране и възнаграждение на труда, което да отрази новите минимални размери на главните месечни работни заплати на педагогическите експерти, прецизират от ведомството, съобщи Нова тв.

Проектът на смяната беше оповестен за публично разискване на уеб страницата на МОН. Бележки и оферти се одобряваха до 28 април.  Предстои документът да бъде обнародван в „ Държавен вестник “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР