72-часово задържане постанови районна прокуратура Петрич за наркотрафиканта от село

...
72-часово задържане постанови районна прокуратура Петрич за наркотрафиканта от село
Коментари Харесай

РП-Петрич постанови 72-часа арест за наркотрафиканта от с. Тополница Огнян Атанасов, той лежи в болницата в Сандански под охрана

72-часово задържане постанови районна прокуратура Петрич за наркотрафиканта от село Тополница Огнян Атанасов, който както към този момент съобщихме, се оказа търсен и е в описите на Шенгенската осведомителна система. Атанасов, прочут още като Балканския Ескобар бе арестуван през вчерашния ден в автомобил на негов другар, който карал автомобил след приложимост на опиати,съобщи през вчерашния ден,минути след ареста му, Struma.comлл

Проверка открила, че дрогираният е с над 25 престъпни регистрации, осъждан за обири и наркотрафик. С него пътувал и Огнян Атанасов, който през 2019 година получи доживотна присъда за трафик на опиати в Гърция, имаше каузи и у нас, по тази причина по съглашение сред гръцките и българските управляващи бе преведен в България, първо да излежи наказванията си тук и по-късно доживотната си присъда.

Както е видно Атанасов доскоро бе на независимост, защото здравословното му положение не разрешава да е в пандиза. Такава бе и обосновката на отбраната му през вчерашния ден, както и на доктор от Спешен център Петрич, че той не може да спи в полицейската клетка и би трябвало да бъде освободен. Полицаите обаче не го пуснаха, а го настаниха под защита в болничното заведение, където ще е до съвещанието на Окръжен съд -Благоевград за установяване на мярката му за неотклонеие.

Ако съдът разпореди той да остане арестуван под стража, евентуално ще бъде настанен в затворническа болница. Припомняме, че Атанасов бе задържан, откакто бе разрушен интернационален канал за трафик на дрога. Той лежа и в гръцки затвор, само че съумя да избяга от там, споделят с хеликоптер и помощта на другари. Емблематична фигура за района и страната,Атанасов постоянно съумява да се измъкне от решетки, поради безапелационното си показване, говорейки за психологичното и физическото си здраве.
Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР