7000XR за пълен полет (FFS) е третият симулатор на Wizz

...
7000XR за пълен полет (FFS) е третият симулатор на Wizz
Коментари Харесай


7000XR за пълен полет (FFS) е третият сим


7000XR за цялостен полет (FFS) е третият симулатор на Wizz Air в Будапеща
(снимка: Wizz Air)

Авиокомпанията Wizz Air конфигурира трети симулатор за цялостен полет в своя подготвителен център в Будапеща, Унгария. Инвестицията възлиза на 7,7 милиона евро, оповестиха от компанията.

Новоизграденият симулатор 7000XR за цялостен полет (FFS) на CAE, който симулира един от самолетите A320neo на Wizz Air, ще се причисли към два други сходни симулатора и един закрепен в подготвителния център на самолетната компания, увеличавайки потенциала за образование с 33%.
още по темата
Това е значим миг за Wizz Air, защото ще подсигурява до 6800 спомагателни часа потенциал за FFS образование, потвърждавайки уговорката на самолетната компания да наеме 4600 нови водачи до 2030 година

„ Новият симулатор… ще поддържа настоящото набиране на водачи в нашата мрежа. В допълнение това ще подкрепи нашите проекти за растеж, до момента в който промишлеността продължава да се възвръща от пандемията ”, разяснява Майкъл Делехант, основен действен шеф на групата и вицепрезидент на Wizz Air.

Съоръжението 7000XR в Будапеща симулира аероплан A320neo на Wizz Air
(снимка: Wizz Air)

Над 1700 водачи ще се образоват на новия симулатор всяка година, както и нови кадети, присъединяващи се от Wizz Air Pilot Academy, защото самолетната компания възнамерява да утрои размера на флотилията си през идващите 10 години до 500 самолета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР