70% от туристите, които използват смартфони, правят проучвания за пътуванията

...
70% от туристите, които използват смартфони, правят проучвания за пътуванията
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Дигитализацията е основен приоритет в туризма, правим дългосрочна концепция за развитието й


70% от туристите, които употребяват смарт телефони, вършат изследвания за пътуванията си през тях, сочат интернационалните изследвания. Всяко второ странствуване стартира от мобилно устройство. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на откриването на интернационалната кръгла маса на тематика „ Дигиталната промяна в туризма “. Събитието се състоя в границите на интернационалното ревю „ Ваканция и СПА Експо “, което е част от самодейностите на министерството в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. На кръглата маса участва Рената Пинджо, зам.-министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия. С видео послание се включи и Мария Габриел, еврокомисар с сектор „ Цифрова стопанска система и общество “.

Според интернационалните разбори интернет потребителите в световен мащаб са нарастнали със 7% през предходната година, а хората употребяващи интензивно обществени мрежи са се нараснали с 13 на 100 през 2017 година Ръст от 14% означават потребителите на обществени мрежи през мобилни устройства, съобщи министър Ангелкова.

Използваме интернационалната кръгла маса като платформа за разговор сред държавни институции, неправителствени организации и представители на бизнеса. Туризмът има потребност от дълготрайна и устойчива идея за цифровизация, създаваме я, съобщи министър Ангелкова.

В рамките на кръглата маса ще бъдат дискутирани две съществени тематики. Първата ще има тенденция към „ Новите стопански модели и цифровата просвета – фактори за бъдещото развиване на туризма “. В нея ще бъдат обсъждани по какъв метод дигитализацията и появяването на нови цифрови бизнес модели оказват въздействие върху туристическата промишленост, заяви министър Ангелкова. На втората полемика ще се разиска тематиката за „ Дигитализацията и новите благоприятни условия за запазване на културното завещание “. В рамките й участниците ще обсъдят по какъв начин новаторското ръководство може да се употребява за стимулиране на развиването на туристическия бранш, посочи министърът.

Във видеообръщението си еврокомисар Мария Габриел благодари на министър Ангелкова за дейната работа за преобразяване на България в желана туристическа дестинация. И добави, че онлайн визитите на туристи в Европа са водещи и европейският туризъм върви дружно с цифровизацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР