70% от гласувалите за Демократична България на парламентарните избори днес

...
70% от гласувалите за Демократична България на парламентарните избори днес
Коментари Харесай

70% от гласувалите за Демократична България подкрепиха Радев на балотажа |

70% от гласувалите за " Демократична България " на парламентарните избори през днешния ден поддържаха Румен Радев, сочат данните на " Алфа Рисърч ", представени от бТВ.

22% от тях гласоподаваха за Анастас Герджиков, а 8% от тях не поддържаха никого.

В огромната си част гласоподавателите на Лозан Панов поддържаха Румен Радев на балотажа, сочат и данните на " Галъп Интернешънъл ", представени от Българска национална телевизия. 65% гласоподаваха за Радев, 24% от тях - за Анастас Герджиков, като единствено 12% са отбелязали, че не поддържат никого.



1% от гласоподавателите на Радев на втория тур са дали своят вот за проф. Герджиков. 



6% от гласувалите за Герджиков на първия тур са подкрепили Радев на балотажа. Само 1% са дали своят вот с " не поддържам никого ".



Преобладаващата част от гласоподавателите на Българска социалистическа партия избраха Радев, макар нападките на Нинова към президента през последната седмица. 96% от тях поддържаха него - против едвам 2% дали своят вот за Радев и 2%, които не поддържаха нито един от претендентите през днешния ден.

91% от гласоподавателите на " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев гласоподаваха за Румен Радев. Само 9% от тях поддържаха проф. Герджиков.

По сходен метод са дали своят вот и гласоподавателите на Има Такъв Народ - 89% от тях поддържаха Радев, 9% - Герджиков, а единствено 2% не поддържаха никого.

68% от гласувалите за Костадин Костадинов гласоподаваха за Румен Радев против едвам 18%, подкрепили проф. Герджиков. 14% от гласоподавателите на водача на " Възраждане " пък са отбелязали, че не поддържат никого.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР