70 лв. коледни добавки за пенсионерите реши служебният кабинет на

...
70 лв. коледни добавки за пенсионерите реши служебният кабинет на
Коментари Харесай

По 70 лв. коледна добавка за пенсионерите

70 лева коледни добавки за пенсионерите реши служебният кабинет на съвещанието си през днешния ден. Новината оповестиха министърът на финансите Росица Велкова и общественият министър Лазар Лазаров. Велкова съобщи, че това е станало допустимо след икономии в разходната част на бюджета от 142 млн. лева

Лазаров пък заяви, че еднократната добавка е за всички пенсионери, без значение от размера на пенсията. Това ще се отрази директно върху приходите на над 2 млн. пенсионери. Тези 70 лева ще бъдат включени към пенсиите за декември, ще се изплатят дружно с тях.

Социалният министър разгласи още, че дружно с Велкова ще започват диалози със обществените сътрудници - с национално представителните организации на работодателите, както и на служащите и чиновниците за вижданията им за минималната работна заплата през 2023 година Срещата ще се организира в края на седмицата.

Финансовият министър пък съобщи, че инфлацията за първи път обръща тренда и леко се забавя с 1,1 процентни пункта, от 18,7% през септември на 17,6 на 100 през октомври. Това се дължи на спада на цените на енергоносителите - газ, парно и други, съобщи Велкова и добави, че държавното управление целеустремено работило за това. 

И двамата министри честитиха професионалния празник на чиновниците от Национална агенция за приходите. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР