70-годишен американец от Аляска се премести в Благоевград, за да

...
70-годишен американец от Аляска се премести в Благоевград, за да
Коментари Харесай

70-годишен американец учи моден дизайн у нас

70-годишен американец от Аляска се реалокира в Благоевград, с цел да учи фешън дизайн.

Дейвид Клейбау идва в България през 2016 година, откакто научава от сина си за страната ни. Посещава разнообразни градове, само че се влюбва в Благоевград и купува къща, с цел да се откри за непрекъснато.

„ Харесвам учебните заведения тук, колежите, университетите. Тук е хубаво място за разходки… В Аляска всичко е някак си по-диво, по-неуредено, а тук се стъмва по-късно и има повече време за разходки и съзерцание… Хората са отзивчиви, непрестанно поздравяват ”, споделя Дейвид пред Българска национална телевизия.

Дейвид инцидентно се среща с Надежда Червенкова, която има учебно заведение за мода. Решава да опита да твори и основава облекла и стартира да прекарва от ден на ден часове в ателието. Харесва му концепцията да работи с разнообразни платове и материали.

Чужденецът към момента не приказва български, само че езикът не е спънка за него да основава другарства. Вече е научил по какъв начин се подготвят и произнасят обичаните му български ястия. Харесва баница, скара и е безапелационен, че храната е доста добра.

Дейвид има концепция да предложения другари от Америка да му гостуват у нас, с цел да ги запознае с новото си начинание.

 

 

.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР