70 600 български граждани, или 61 процента от живеещите във

...
70 600 български граждани, или 61 процента от живеещите във
Коментари Харесай

61% от сънародниците ни на Острова са със статут на уседналост

70 600 български жители, или 61 % от живеещите във Англия наши сънародници към този момент са получили статут на уседналост, който ще подсигурява правата им като европейски жители и след Брекзит на 31 октомври. Отхвърлените претенции за приемане на този статут са едвам 20. Официалните данни от английското вътрешно министерство бяха обявени на ексклузивен брифинг в българското Министерство на външните работи, откакто по-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия разкритикува държавното управление, че не прави задоволително, с цел да отбрани интереса на българските жители, ако Англия напусне Евросъюза без съглашение.

Заместник външният министър Георг Георгиев заяви, че до края на годината следва провеждането още на 15 осведомителни срещи с българите на Острова, както и че има подготвеност при Брекзит без договорка за изнесени консулски офиси в Шотландия и Северна Ирландия.

„ На първо място сме по брой към този момент получили статут на уседналост българи, съотнесено към общия брой на сънародниците ни във Англия. Струва ми се, че това е резултат от една добре свършена работа, с което се надявам, че ще бъдат развенчани доста заигравки от вътрешнополитически темперамент “, сподели той.

„ Призивът ни към българите е в действителност по най-бърз метод да се осведомят за методите, по които се прави тази регистрация за статут, тъй че да добият своя статут за уседналост в Кралството, тъй като в противоположен случай могат да се сблъскат с някои непредвидени условия, които биха могли да настъпят. Виждате, че обстановката се трансформира много динамично “, добави Георг Георгиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР