70 000 топки за пинг понг ще обсипят голямата сцена

...
70 000 топки за пинг понг ще обсипят голямата сцена
Коментари Харесай

70 000 пинг понг топки в Народния театър

70 000 топки за пинг понг ще обсипят огромната сцена на Народния спектакъл в зрелищен образен театър с френски адрес. „ Спомням си, че Небесата са надалеч и Земята също “ на световноизвестните Орелиен Бори и Младен  Материч, продукция на „ Компания 111 “, гостува на 5 и 6 април, с цел да даде опция на българската аудитория да се допре до една от най-харесваните модерни театрални форми. Спектакълът e в хибриден род, какъвто рядко може да се види на българска сцена и който мъчно може да бъде избран с единствен етикет. Умело комбиниране сред образен спектакъл, куклено изкуство, актуален танц и актуален цирк, спектакълът работи с жестове, акробатични номера, картини. Премиерата му на софийска сцена е от програмата „ Европейски спектакъл “ на Народвия, в чиито рамки към този момент гостува „ Дайлес спектакъл “ Рига с „ В самотата на памуковите полета “, „ Дойчес спектакъл “ и „ Бург спектакъл “ с „ Един кон влезнал в бар “ и „ Аз, която имам ръце по-невинни “ на Загребското актьорско ателие. 

Любопитното е, че Орелиен Бори основава „ Спомням си, че Небесата са надалеч и Земята също “ за фестивал на световноизвестния български режисьор и шеф на театъра в Тулуза Галин Стоев. През 2019 година Галин Стоев провежда биенале, на което е показан портрет пейзаж на Орелиен Бори. Именно за този конгрес той основава „ Спомням си, че Небесата са надалеч и Земята също “, който е въодушевен от спектакъла „ Небесата са надалеч и земята също “ на Младен Материч от 1994 година Самият Бори е създател на повече от 20 спектакъла, измежду които и три опери. Визуалното му изкуство е от театралния тренд, в който работят  Робърт Уилсън, чиито театър „ Бурята “ е шлагер в Народния, и румънския хореограф Андреа Гаврилиу, чиято „ Фиеста “ също е в репертоара на театъра. 
-->
Билети за представленията на 5 и 6 април могат да се закупят от касите на театъра и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/spomnyam-si-che-nebesata-sa-dalech-i-zemyata-ssho. Спектакълът е подобаващ и за по-младите фенове. Ученици, студенти и пенсионери могат да употребяват специфична отстъпка за билети, закупени на касите, като за тях цената на пропуските е 15 лева. След представлението на 5 април всички фенове в залата са поканени да останат за диалог с режисьорите Орелиен Бори и Младен Материч, модериран от доктор Мира Тодорова, основен драматург на Народния спектакъл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР