7-те икономически най-развити държави в света се споразумяха за намаляване

...
7-те икономически най-развити държави в света се споразумяха за намаляване
Коментари Харесай

Важна новина от Г-7 за слънчевите панели. Касае целия свят

7-те стопански най-развити страни в света се споразумяха за понижаване на парниковите излъчвания, за великански вложения във вятърно произвеждане и слънчеви панели, както и за завършек на пластмасата.

Това се случи на срещи на министрите на климата, енергетиката и околната среда на страните от Г-7 на среща в японския град Сапоро.
-->
7-те най-силни стопански системи в света – на Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония, вършат към 65% от Брутният вътрешен продукт в света.

Министрите се споразумяха за понижаване на парниковите излъчвания от автомобилния бранш с 50% до 2035 г, твърди Nikkei.

Те са подготвени да се подпишат и за завършек на замърсяването с пластмаса до 2040 година

Поставят си за цел да обезпечат 150 милиона kW електрическа енергия посредством вятърно произвеждане до 2030 година, което е седем пъти повече спрямо 2021 година Страните от Г-7 ще утроят количеството електрическа енергия, генерирано от слънчевите панели. Става дума за 1 милиард kW.

Всичко това ще се запише в взаимно изказване след края на срещата през днешния ден. В него обаче отсъства информация за точния миг на изоставянето на въглищните електроцентрали.

Причината е, че Токио към момента интензивно употребява въглища.

На срещата е утвърдена и самодейност за произвеждане на електрическа енергия благодарение на амоняк и водород, която се предизвиква от японските управляващи.

На фона на покачващите се цени на силата, страните от Г 7 ще създадат и особено изказване по отношение на допустимостта на вложенията в предприятия за произвеждане на природен газ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР