7 причини да избере ВМРО пред БСП изброи днес геополитическият

...
7 причини да избере ВМРО пред БСП изброи днес геополитическият
Коментари Харесай

Чуков със 7 причини да избере ВМРО пред БСП

7 аргументи да избере Вътрешна македонска революционна организация пред Българска социалистическа партия изброи през днешния ден геополитическият анализатор Боян Чуков. Той е една от изненадите на тези избори. В сряда Чуков скъпа партийната си брошура от Българска социалистическа партия, която има от години и одобри поканата на Вътрешна македонска революционна организация да стане част от гражданската квота в листите на воеводите. Чуков изясни, че е отчаян от управлението на Българска социалистическа партия, което не употребява експертизата му. Днес той разгласява просторен пост във Facebook, в който изяснява претекстовете си да се кандидатира за Народното събрание с листите на Вътрешна македонска революционна организация.



Ето какво написа Боян Чуков:

Приех поканата на Вътрешна македонска революционна организация да вземам участие в гражданската квота на партията. Защо одобрих с признателност това предизвикателство? Моята професионална кариера дълги години е била неразривно обвързвана с националната сигурност на България. Винаги съм смятал, че лоялността към българската страна, би трябвало да бъде над всичко останало.

През годините като офицер от разузнаването съм заемал дипломатически постове в българските посолства в Париж и Мадрид. По-късно съм бил член на политическия кабинет на двама български министър-председатели в качеството си на външнополитически консултант и секретар на Съвета за сигурност към Министерски съвет. Благодарен съм на българската страна, която е вложила доста в мен. И първото ми обвързване като български родолюбец е да й се „ издължавам “ до последния си мирис.

Всички мои убеждения и позиции могат да се прочетат, видят или чуят в медиите. Не съм трансформирал нищо в моите базови разбирания за патриотична отговорност, работа на българската страна и отстояване на националните ползи.    

България навлиза в комплициран и сложен интервал. Досегашната геополитическа мозайка се пропуква. Цели райони се преформатират освен като територии и граници. Пренарежда се съзнанието на хората по какъв начин да наподобява обществото. Екстремните политики на неолиберализма ерозират традициите, националната сигурност на страните и даже човешките биологични правила. България не прави изключение в този проект. Днес не се взема решение въпросът за държавното устройство на нашата страна, а дали и по какъв начин да я има България. Затова всеки логичен човек изпитва нужда да пази безкомпромисно българската история, традициите ни, нашето право да се назоваваме с чест и достолепие българи.

Вътрешна македонска революционна организация обичайно показва патриотични хрумвания. Въпросът за бъдещето на Македония и Косово е от стратегическо значение за България. Споделял съм обществено експертни оценки и позиции по тези тематики. Считам за значими следните съответни задания на Балканите, които са от витално значение за нашата страна:

1. Признаване на българско малцинство в Косово.

2. Откриване на български културен център в град Призрен, Косово.

3. Стартиране на построяването на автомагистрала и жп линия София-Скопие.

4. Пускане в употреба на постоянна автобусна линия София-Скопие-Призрен-Прищина.

5. Разширяване на българската държавната квота за стипендии на студенти от Македония и Косово.

6. Динамизиране на младежкия разговор сред българи, македонци и албанци.

7. Ускоряване на реализацията на инфраструктурния транспортен кулоар №8 Бургас-Скопие-Вльора.

В резултат на мощните офанзиви на демократичния глобализъм против устойчивите рамки на националните страни се образува съзнателен родолюбив инстикт на народите за самозапазване. Вътрешна македонска революционна организация ще притегля и ангажира от ден на ден благосклонности, участия, настроения, тъй като профилът на тази партия е част от световния спор за света. Светът към този момент не беседва за ляво или дясно. Разговорът за бъдещето на света съставлява спор и баланс сред ползите на глобализма/неолиберализма и консервативната патриотична отбрана, която сработва през националната рамка на страните и националните държавни управления.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР