68 процента от домакинствата в страната или две трети от

...
68 процента от домакинствата в страната или две трети от
Коментари Харесай

70% от домакинствата са под критичния минимум

68 % от семействата в страната или две трети от всички живеят с приход на човек под нужния за издръжката на живот. Това сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ.

За третото тримесечие на годината за живот без разкош на четиричленно домакинство са нужни 2508 лв. или 627 лв. на човек.

Синдикалното проучване демонстрира, че по отношение на второто тримесечие на 2020 година издръжката на живота е повишена едвам с 0,2 % като повода е главно спадът в цените на питателните артикули с 0,8 на 100.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров разгласи, че групата на бедните се резервира на съвсем същите равнища по отношение на предходното тримесечие, само че по отношение на декември предходната година нараства с към 200 хиляди души.

" Два милиона души в България не престават да живеят с приход на разположение до 363 лв., т.е. до прага на беднотия по отношение на декември предходната година с към 3 процентни пункта повече. От семействата в действителност към 2 милиона и 900 хиляди българи са в тази група все още ".

Covid рецесията промени метода на живот и работа, това е също измежду главните заключения на проучването.

Близо 25 % от българите работят отдалечено, което пък усилва разноските за ток, вода и другите жилищни сметки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР