68-годишният бивш директор на Софарма Асен Стоянов, който загина на

...
68-годишният бивш директор на Софарма Асен Стоянов, който загина на
Коментари Харесай

Подробности от трагедията с фармацевтичния бос, загинал над Банско

 68-годишният някогашен шеф на " Софарма " Асен Стоянов, който почина на писта в Банско преди дни, е разпален скиор. Градът от много години е обичаното място, където удовлетворявал своята пристрастеност, написа " Телеграф ".

Вече като пенсионер той имал повече свободно време и се задържал повече дни на пистите. Предпочитал да наема квартира в курорта и с кабинковия въжен превоз се качвал до горна станция. После със седалков продължавал до Платото и стръмната и рискова писта номер 5, където откри гибелта. 

Въпреки възрастта си той имал ски умения на експерт и убеденост в карането по сложните трасета.

Стоянов е летял с огромна скорост по пистата, когато се е сблъскал с различен скиор на 35 години от Якоруда, който е със строшен крайник след случая. 

Очевидци описват какво са видели при съдбовния конфликт: 

" Спускахме се по пистата, която е доста стръмна и всичко се случи пред очите ни. Двамата слаломираха с доста висока скорост и се сблъскаха съвсем челно. Удариха се рамо в рамо и глава в глава. Оттам нататък се търкаляха доста дълго. Когато стопираха единият остана да лежи имобилен. Караха с доста огромна скорост. И двамата имаха каски ".

Те подали сигнал за случая в 10:55 часа в ПСС - Банско. На място бързо идват планинските спасители, в това число и дежурен експерт от " Пирогов ", командирован в ски зоната. 

Заварили потърпевшия в безсъзнание, само че жив. Оказа му е незабавна реанимационна помощ. 

Мъжът е интубиран и е включен на уред за поддържане на пулса. С кола за спешна помощ е превозен до болничното заведение в Разлог, само че по пътя умрял. 

Резултатите от аутопсията към момента не са подготвени, само че догатките на лекарите са, че голям брой фрактури по тялото и черепно-мозъчна контузия са предизвикали гибелта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР