647 проекта са предварително класирани по подмярка 4.1 “Инвестиции в

...
647 проекта са предварително класирани по подмярка 4.1 “Инвестиции в
Коментари Харесай

647 ферми са с предварително одобрени проекти за 58,67 млн. лв.

647 плана са авансово класирани по подмярка 4.1 “Инвестиции в земеделските стопанства ” на Програмата за развиване на селските региони. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедура е 58,674 млн. лв.. Субсидията е 50% от общия размер на допустимите разноски за планово предложение. Парите са ориентирани към бранш “Животновъдство ”, оповестиха от.
След привършване на приема на документи в ИСУН 2020 плановете по процедура “Целеви банкет за аграрни стопани в бранш “Животновъдство ” са били оценени от комисия. Резултатите от работата ѝ са оповестени на интернет страницата на фонд “Земеделие ”. Всеки претендент по процедура може да ревизира декларираните и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за асортимент. Кандидатите, чиито планове са получили по-малък брой точки, могат да подадат писмени възражения до Управляващия орган на ПРСР в 14-дневен период от издание на листата.
 458 млн. евро от Програмата за развиване на селските региони ще са за земеделието 458 млн. евро от Програмата за развиване на селските региони ще са за земеделието
През тази година 458 000 000 евро от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) ще бъдат ориентирани към земеделския бранш, младите...
В четвъртък пък Върховният административен съд разгласи за оскъдна методика за понижаване и отричане на годишни заплащания по мярката за “Агроекологични заплащания ” от селската стратегия за интервала 2007 - 2013 година Според магистратите методиката е оскъдна, защото законодателят не е делегирал подготвеност на министъра да издава този нормативен административен акт, с който се дефинират правила за понижаване или отричане на заплащания на земеделските стопани. Става въпрос за текст, съгласно който при инспекция на място или при административна такава се откри, че за съответните имоти, животни или пчелни фамилии не са спазени базови условия или условията по ръководство, заплащания се отхвърлят или понижават по методика, одобрена от министъра на земеделието Но съдът показва, че тази методика е основана по приложение в подзаконов нормативен акт, което опонира на Закона за нормативните актове.
Тричленният състав е открил също, че методиката не е била обнародвана и в “Държавен вестник ”. Неспазването на тази конституционно открита форма означавало, че няма правно деяние на методиката. Делото е формирано през 2019 година по тъжба на физическо лице. Решението предстои на обжалване пред петчленен състав на Върховен административен съд. Преди две седмици пък петчленен състав на Върховен административен съд дефинитивно разгласи за оскъдна методика за наказания по подмярка 4.1 от Програмата за развиване на селските региони 2014–2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР