63% от хотелите ще предлагат по-евтини пакети за почивкаЧадъри и

...
63% от хотелите ще предлагат по-евтини пакети за почивкаЧадъри и
Коментари Харесай

Морето на половин цена

63% от хотелите ще оферират по-евтини пакети за отмора

Чадъри и шезлонги без пари на 23 плажа, на Златните пясъци сянката ще е 2 лв.

 

Има огромен късмет морето да ни излезе на половин цена тази година. Голяма част от хотелите у нас възнамеряват да понижат цените, с цел да подтикват повече туристически визити, откакто бяха мощно ударени от рецесията поради COVID-19.

Според анкетно изследване на Националния статистически институт, 62.9% от местата за настаняване имат желание да оферират по-евтини пакети за отмора, а 46,7 на 100 - да смъкват цената на нощувката. 49.1% от интервюираните считат да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации.

Анкетата демонстрира още, че всеки четвърти хотел няма да отвори първоначално. 13.5% чакат да продължат работа по този начин, както е било преди изключителното състояние, а едвам 3.4% предвиждат, че ще прекратят изцяло работа. Най-голям е процентът – 56.6% – на хотелиерите, които са на мнение, че ще продължат работа, само че с понижен размер.

Освен по-евтините нощувки, летовниците ще заплащат по-малко и за сянката на плажа.

23 са плажовете, които ще оферират това лято безвъзмездни чадъри и шезлонги. Нулеви цени ще има на " Каваци - юг ", " Каваци - север ", " Елените ", " ММЦ-Приморско ", " Царево - централен ", " Ахелой ", " Обзор - юг " и други

Всички стопани ни плажни линии би трябвало да предложат най-малко 50-процентно понижение за плажните такъми.

Вече са ясни някои цени. В Слънчев бряг гостите ще заплащат по 4 лева за шезлонг и още толкоз - за чадър, в Златни пясъци - по 2 лева Същата е цената и в Равда, в Балчик има предложение и за 1.50 лева, а в Созопол -  сред 3.50 и 4 лева Най-високата посочена цена за в този момент е на къмпинг " Градина " - част 2 и на " Перла " - 8 лева

Пълна информация за всичките 132 плажа у нас, които са с контракт за концесия или наем, ще има в особено мобилно предложение, което ще бъде направено от министерството на туризма. Така всеки, който умува къде да отиде на отмора, ще може авансово да се запознае с изискванията.

У нас 57 плажа са отдадени на концесия, 75 са чартърен. При неспазване на нормативните условия санкцията за стопаните е 50 хиляди лева, а при наново нарушаване - 100 хиляди лева Единичната цена се дефинира според договорите.

Включили сме в закона като вид за тези, които към този момент са платили концесионната такса, тя да бъде трансферирана за идната година. Договорите за наем трябваше да се платят през февруари и това ще се отнася също и за тях, разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова.

Съгласно наредбите в закона, които бяха признати, до 30 май тя би трябвало да изпрати до концесионери и наематели съобщение на база предложенията за понижение цените на плажни такъми за съответното реципрочното намаление на концесионното заплащане и на наемната такса. Това ще стане съгласно специфична методика, която следва да бъде одобрена от Министерския съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР