610 лв. месечно могат да получават родителите на деца до

...
610 лв. месечно могат да получават родителите на деца до
Коментари Харесай

Три варианта за 610-те лева за родители с деца до 14

610 лева месечно могат да получават родителите на деца до 14 години, които не могат да работят отдалечено поради пандемията . Тази нова обществена мярка гласоподава през днешния ден държавното управление.

Междувременно общественото министерство приготвя три разновидността, които да са в помощ на родителите през новата образователна година.

В случай, че дете се болести с ковид и би трябвало да остане у дома, само че родителите му са изчерпали отпуската си, то те ще могат да се възползват от един от тези разновидности:
Месечна помощ в размер на 610 лева за едно дете, в случай че то е до 14 години. В случай, че в фамилията има повече от 1 дете, помощта ще бъде 150% от минималната работна заплата. Вторият вид е фамилията да получи ваучер, с който да избере детегледачка по собствен избор. Третият вид планува родителите да имат право на болничен при положение, че детето е инфектирано или в класа си има инфектиран съученик и би трябвало да остане у дома.
" Вероятно при започване на образователната година общопрактикуващите лекари ще получат съответни инструкции и в такива случаи, когато цялата паралелка или цялата група в детската градина е карантинирана, там където има потвърдено болно дете и другите деца по медицински показания и наставления са в карантина, родителите също ще имат право да употребяват болничен ", сподели Деница Сачева, министър на труда и обществената политика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР