60% от случаите на увреждане на слуха при децата могат

...
60% от случаите на увреждане на слуха при децата могат
Коментари Харесай

Как да избегнем увреждането на слуха?

60% от случаите на увреждане на слуха при децата могат да бъдат избегнати посредством имунизирането против рубеола и менингит, посредством подобряването на грижите за майките и в неонатологиите. Навременното диагностициране и лекуване на междинното ухо също ще окаже положително въздействие.

Около 2,5 милиарда души по света, или една четвърт от популацията на Земята, ще имат проблеми със слуха през 2050 година. Това планува отчет на Световната здравна организация, представен от Агенция Франс Прес.

Документът също по този начин акцентира нуждата от бързо разширение на предварителната защита и лекуването на увреждането на слуха.

" Най малко 700 милиона от тези хора ще би трябвало да имат достъп до грижи за слуха и неговото възобновяване " се споделя в официалното съобщение на СЗО.

Това е първият направен международен отчет на СЗО по отношение на проблемите на слуха. При възрастните се предлага да се вземат ограничения като предотвратяване от високите равнища на звук, да се следят медикаментите, увреждащи слуха, както и положителната хигиена.

" Нелекуваното увреждане на слуха може да има опустошително влияние върху способността на хората да поддържат връзка, да учат и да обезпечават препитанието си. То може да има влияние и върху психологичното им здраве и върху способността им да поддържат обществени контакти ", предизвестява генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Според отчета неналичието на осведоменост по отношение на проблемите със слуха и заклеймяването на хората, които страдат от нея, доста постоянно лимитират търсенето на здравна помощ в тази тенденция. Много от заболяванията на ухото могат да бъдат лекувани с лекарства или посредством хирургическа интервенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР