60-годишен мъж се хвърля да спасява жени, загиваНад 40 минути

...
60-годишен мъж се хвърля да спасява жени, загиваНад 40 минути
Коментари Харесай

Страшни подробности за трагедията на Силистар

60-годишен мъж се хвърля да избавя дами, умира Над 40 минути лекари летовници се борят за живота му Час и половина водолаз избавител бил под вода, с цел да търси изчезналия втори мъж
Час и половина водолаз фен бил под водата на пъклен бурното море на Силистар, с цел да търси изчезналият втори мъж.

Трагедия застигна през днешния ден къмпинга на другояче луксозния плаж. Към 11 ч. 60-годишен мъж се удави, втори пък изчезна във вълните. Те били злокобни - над метър, описаха къмпингуващи. Паниката измежду палатките е цялостна като се описват какви ли не версии.

Всичко се случва в границите на пет минути по обед. Морето завлича две деца в средата на залива и мъж, влезнал да се къпе малко по-далеч от тях. В същото време стартират да се давят и две дами. Съпругът на едната влиза да ги избави, само че самият той умира.

На секундата била проведена избавителна интервенция от стопанина на къмпинга и плажуващи. Моторна надуваема лодка извадила дамата и децата. За да се задържи на водата, лодката  плавала напречно на вълните, които я подхвърляли като клечка. Жената и децата са невредими.

Повече от 40 минути лекари, които били летовници на Силистар, се борели за живота на мъжа, само че не съумели да го спасят. Сред медиците имаше доктор от панагюрската болница, ВМА, болница „ Св. Иван Рилски ”, болница „ Лозенец ”. Докторите със страдание разясниха, че в случай че в Синеморец е имало болница, индивидът щеше да бъде жив. В същото време пожарникари и доброволци водолази часове наред търсиха другия мъж. В късния следобяд поради пъклен бурното море избавителната интервенция беше прекъсната.

5 часа тялото на удавилия се мъж престоя на плажа, покрито с хавлия и охранявано от двама служители на реда.

Линейката и пожарната пристигнали на помощ за 30 минути, което хората в къмпинга дефинират като героизъм, тъй като до мястото се стига доста мъчно по черен път.

През целия ден морето е било извънредно бурно, а плажът е един от най-опасните - с подводни течения, мъртво неспокойствие и стръмен бряг, който през днешния ден за секунди е завличал хората в морето, описват плажуващи през бТВ.

В съботния ден линията е била цялостна с летовници, доста от които са се изкушили да влязат в морето. Въпросът, който през днешния ден всички си задават, е за какво на плажа няма спасители, откакто е предан на концесия. Оказва се, че плажът е предан на концесия от 1 юли, само че едвам през днешния ден е подписан договорът за стопанисването му.

Днес от Министерството на туризма прецизираха, че от 5 септември е в действие контракт за концесия на плажа. Концесионер е “ММ - Груп Силистар ” ООД. " Изцяло в отговорност на концесионера е обезпечаването на водноспасителна активност. В тази връзка при констатиране на нарушавания Министерството на туризма ще предприеме съответните дейности ", показват от ведомството.

" Ние нямаме черно на бяло, че сме стопани на плажа. Той се води изоставен сега, тъй като на нас не ни е предаден с протокол ", сподели шефът на плаж Силистар пред бТВ. Той посочи, че до момента в който не получат персонално плажа от министерството, не знае по кое време ще обезпечат спасители.

Морето ще остане бурно и в идващите дни, до момента в който на плажовете към момента има доста хора, предизвестяват спасители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР