60 320 са четвъртокласниците, които могат да се явят на

...
60 320 са четвъртокласниците, които могат да се явят на
Коментари Харесай

60 000 четвъртокласници решават 25 задачи

60 320 са четвъртокласниците, които могат да се явят на националното външно оценяване по математика през днешния ден. Малчуганите ще имат час, с цел да се оправят с 25 задания. Учениците със специфични просветителни потребности ще работят с 40 минути по-дълго.

За разлика от изпита по български език и литература на четвъртокласниците ще им бъде раздавана чернова. Те обаче още веднъж ще би трябвало да нанасят верните отговори върху бланка с черен химикал, защото националното външно оценяване ще се сканира и ревизира електронно. Дори и решенията да бъдат написани върху черновата, те няма да бъдат взети поради.

18 от дилемите са с избираем отговор. Децата имат право да избират сред три подточки. Вярната би трябвало да бъде означиха с Х. Ако четвъртокласникът реши, че е сбъркал, той би трябвало да запълни с черно към този момент посочения отговор. След това да означи още веднъж с Х отговора, който счита за правилен. Малчуганите би трябвало да решат и 5 задания с къс свободен отговор. Те би трябвало да създадат всички калкулации на черновата, а на бланката да впишат единствено цифрата, което са получили. „ Четвъртокласниците би трябвало да внимават и с цел да не не помнят към цифрата да напишат и мерната единица “, акцентира началният преподавател от столичното 119-о СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “ Миглена Манчева. Последните две задания на учениците са с уголемен свободен отговор. На едната би трябвало да напишат цялото решение по заложеното изискване, а на втората имат три подточки, чиито цялостни решения би трябвало да бъдат вписани в бланката.

„ На последните две задания децата би трябвало да напишат цялостния запис. Те би трябвало да си вършат инспекция на решенията си, без да бързат, и когато са подготвени, деликатно да нанесат отговорите на бланката и по-късно да си създадат обзор дали са нанесли всички отговори “, изясни Манчева и добави, че децата би трябвало да внимават с подточките при преписването на решенията.

За националното външно оценяване по математика учениците могат да употребяват молив, гума, линия, пергел и триъгълник. Тази година четвъртокласниците няма да бъдат със своите съученици, а ще бъдат разпределени в разнообразни класни стаи.

Максималният брой точки, който могат да изкарат четвъртокласниците, ще стане явен, когато бъде изтеглен изпитният материал. Причина за това е, че не се знае какви задания ще се паднат и какъв брой точки ще носи всяка една от тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР