6 от всичките 7 общини в област Силистра участват в

...
6 от всичките 7 общини в област Силистра участват в
Коментари Харесай

6 силистренски общини са сред най-добрите туристически дестинации

6 от всичките 7 общини в област Силистра вземат участие в тазгодишната конкуренция за най-хубава европейска дестинация, която се организира  във всяка от  страните на Европейски Съюз в границите на EDEN мрежата за  разпространение на нововъзникнали направления за туристически  пътувания.

Целта на състезанието е да се притегля вниманието на феновете на  пътешествия и на туроператорите върху  малко познати  и прохождащи  дестинации. Прегледът и взаимодействието  целят  обмяна на положителни практики и основаването на мрежи за общи въздейстия.

Област Силистра се включва в EDEN мрежата с 36 локални прояви, обекти, фестивали и събития. Тази  година те ще се сътезават с общо 160 туристически стратегии, показани от  още 9 други общини от цялата страна. Крайдунавска Добруджа  ще търси поддръжка и разпространение на  Фестивала на водната лилия в село Малък Преславец, на събитията край историческата чешма в Кайнарджа, на скалния тракийски паметен масив „ Залмоксис “, на рибарското населено място край село Гарван, на обичая „ Пеперуда “ в Алфатар, на катедралния  храм „ Свети Свети Първоапостоли Петър и Павел “в Силистра.

След края на тазгодишния конкурс Министреството на туризма ще разгласи 22 национални EDEN дестинации, измежду които ще има  обекти разрастващи балнеотуризма,  поклонническия, винен, здравен и събитиен туризъм, както и пътешествията в предпазени територии и културно исторически комплекси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР