6-ма бивши военни минстри излязоха със съвместно изявление, с което

...
6-ма бивши военни минстри излязоха със съвместно изявление, с което
Коментари Харесай

6-ма бивши военни министри зоват да се помогне на отбраната на Украйна

6-ма някогашни военни минстри излязоха със взаимно изказване, с което призовават България неотложно да се включи " в общоевропейското изпитание за подсилване на защитата на Украйна ". Според тях страната ни би трябвало час по-скоро " да се включи с каквото е по опциите ни в отбранителните доставки ".

Документът е подписан от Бойко Ноев, министър на защитата 1994-1995 година и 1999-2001 година,  Николай Свинаров - 2001-2005 година, Аню Ангелов, министър на отбраната- 2010-2013 година, Тодор Тагарев - 2013 година, Велизар Шаламанов - 2014 година, Николай Ненчев - 2014-2017 година.

" Призоваваме народните представители, без значение от политическата си принадлежност, неотложно да стартират съвещания за приемане на решение на Народното събрание, което да даде нужния мандат на изпълнителната власт да се включи в общоевропейското изпитание за подсилване на защитата на Украйна. Най-бързо това може да стане със средства от наличностите на българската войска, без де е належащо включването на съществени бойни платформи и въоръжения ", пишат те и прибавят: " На предприятията от българската отбранителна промишленост би трябвало да бъде предоставено своевременното възобновяване на съответните боекомплекти за гарантиране боеспособността на нашите въоръжени сили ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР