6 черти, характерни на манипулативните мъже. Често “токсичните“ отношения с

...
6 черти, характерни на манипулативните мъже. Често “токсичните“ отношения с
Коментари Харесай

6 черти, характерни на манипулативните мъже


6 черти, присъщи на манипулативните мъже. Често “токсичните “ връзки с индивида до вас водят до депресивни положения.

Връзката с манипулатор сигурно ще разруши самочувствието ви. Подобни взаимоотношения могат да ви направят зависими от вашия сътрудник.

Определени операции участват във всяка връзка, даже в случай че доста се стараете да сте почтени един с различен, да не лъжете и да не сте токсични. Някои сътрудници употребяват операции непрекъснато, за да внушат на колегата си възприятие за виновност, дълг или страдание.

Такива връзки лишават от “енергията “ ви. Често “токсичните “ връзки с индивида до вас не ви разрешават да се развивате, те водят и до депресивни състояния.

Идентифицирането на манипулатора може да се откри по няколко значими признака, ето по какъв начин: 

За манипулатора е значимо да открие и употребява вашите недостатъци, контузии и отключващи фактори. За задачата той или тя управлява колегата, като от време на време симулира угриженост, а от време на време твърди, че това му обезпечава успокоение. Токсичният сътрудник научава къде ходите, с кого ходите, какво сте яли, защо мислите, по какъв начин прекарвате времето си без него. Той връзката сред вас да протича умерено, в противен случай, залива ви с токсични мнения, като се пробва ви накара да се чувствате маловажни.

За да ви задържи допустимо най-дълго под своето въздействие, манипулаторът се пробва да ви лиши от друго обграждане. Той старателно настройва дамата против фамилията и приятелите ѝ, моли я да не върви на срещи, тъй като ще бъде вкъщи притеснен и печален. Мъжът манипулатор подчертава какъв брой недостойни за вас са околните ви. Ще ви внуши, че единствено той,  може да ви оцени същински.

Леко токсичният сътрудник ви кара да вярвате, че избрани привички или занимания пречат на връзката ви. Той или тя може да ви вмени концепциите, че въобще не би трябвало да работите и вместо да ходите на фитнес, можете да упражнявате у дома. Хобита? Те единствено лишават от времето, което бихте могли да прекарате дружно!

По този метод манипулаторът се пробва изцяло да ви лиши от независим живот.

Основната задача на манипулатора е да потвърди, че не можете да се справите без него, че животът ви ще се утежни. За да реализира това, сътрудникът акцентира по всички вероятни способи, че е по-добър, по-успешен, по-реализиран и по-мъдър от вас. Увеличиха ви заплатата? Той към момента получава повече. Вие сте страховит готвач? Но тези ястия не могат да се сравнят с неговите кулинарни шедьоври.

Всеки манипулатор си показва Пигмалион, който може да оформи своята Галатея – жена без минус, изцяло отговаряща на потребностите му. Мъжът може да ви намекне, че би трябвало да отслабнете, да измененията навиците си. Да, в препоръките няма нищо неприятно, само че манипулативният сътрудник не просто дава рекомендации, той съзнателно ви обезценява, като ви твърди, че единствено в случай че се измененията, ще бъдете стойностна жена.

Манипулаторът обича да санкционира с безмълвие, като ви кара да се чудите от какво е неудовлетворен. Подобна ловкост лишава от “почва под краката “, кара ви да се съмнявате в себе си, да губите самочувствие. Токсичният човек не може да изясни, какво го е наранило или по-скоро не счита, че го заслужавате, по тази причина избира да играе безкрайна игра на догадки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР