57% от жителите на София ще упражнят правото си на

...
57% от жителите на София ще упражнят правото си на
Коментари Харесай

Маркет ЛИНКС: 57% активност се очаква на вота

57% от жителите на София ще упражнят правото си на глас по време на идните локални избори на 27 октомври. Това демонстрират данните от експресно изследване на организация „ Маркет ЛИНКС”, направено по поръчка на bTV измежду 500 лица над 18 година Сондажът е осъществен в интервала 23 – 28 септември в София по метода на директното персонално изявление.

Допитването демонстрира, че 5,8% от интервюираните са безапелационни, че няма да отидат до изборните урни, а 12% към момента не са решили.

21,8% от запитаните са дали отговор, че по-скоро биха дали своят вот, за 3,8% от хората е по-вероятно да не гласоподават.

Мая Манолова води пред Йорданка Фандъкова в конкуренцията за кмет на София - за някогашния омбудсман биха дали своят вот 27,4%, а за претендента на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили - 25,8%. На трето място е претендентът на „ Демократична България " Борислав Игнатов с 10,9%.

Борис Бонев, който е претендент на „ Спаси София”, получава 4,4% от гласовете на интервюираните столичани. На пето място с 2,2% поддръжка e Ангел Джамбазки.

Проучването на „ Маркет ЛИНКС” демонстрира още, че при разпределението на местата в общинския съвет на София преимущество ще има ръководещата партия. За ГЕРБ ще гласоподават 25,7% от запитаните, за Българска социалистическа партия – 14,8%, а за Демократична България - 10,5%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР