5613 текстилни изделия и 280 чифта спортни обувки със съмнения,

...
5613 текстилни изделия и 280 чифта спортни обувки със съмнения,
Коментари Харесай

Задържаха фалшификати на известни търговски марки на „Капитан Андреево“

5613 текстилни произведения и 280 чифта спортни обувки със подозрения, че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност, задържаха на 12 март митническите чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и Териториална дирекция Южна морска на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

Стоката е транспортирана с товарен автомобил с турска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния, оповестиха от Агенция „ Митници “. Камионът е селектиран по метода „ разбор на риска " за щателна митническа инспекция, при която се открива, че количеството на групажната стока от 678 колета съответствува с оповестеното, само че част от нея носи емблеми на международни марки. При инспекцията са открити 1568 тениски с логото на 17 световноизвестни марки, измежду които „ Adidas “, „ Tommy Hilfinger “, „ Armani “, „ Fila “, „ levis “, 1849 спортни комплекта с логото на „ Lacoste “, „ Puma “, „ Philip Plein “ и 2196 шапки, по-голяма част с надписи „ Air Jordan “. Откритите 280 чифта спортни обувки носят фигуративното и словесно изображение на „ Nike “.

През последните две седмици на месец март, митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали над 10 000 текстилни произведения, обувки и чанти със знаци на регистрирани търговски марки.

В осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения, имитациите са арестувани и за случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР