56-годишен мъж беше арестуван за убийството на приятелката си. Инцидентът

...
56-годишен мъж беше арестуван за убийството на приятелката си. Инцидентът
Коментари Харесай

Гергана Куцева: Делата за насилие се точат много години

56-годишен мъж беше задържан за убийството на приятелката си. Инцидентът станал преди дни в квартал „ Бенковски “, само че за него стана ясно през вчерашния ден.

На телефон 112 бил подаден сигнал за 46-годишна жена в безпомощно положение. Медиците установили, че тя е умряла, а малко по-късно правосъдните лекари открили голям брой контузии по тялото. Най-вероятно става въпрос за домашно принуждение. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Научихме за този случай посредством пост във „ Facebook “ на брата на убитата жена, изясни Гергана Куцева от Български фонд за дамите в предаването „ Тази събота и неделя “.

Делата за принуждение се точат доста години, даже и при такива брутални случаи като убийството на Дарина и на нейното дете, към момента няма крайна присъда. Това е нещо, което би трябвало да се промени, счита Гергана Куцева.

Според нея няма всеобщи национални акции, в които да се изяснява какво е насилието над дами и, че това не е домакински проблем, а че всички ние можем да предприемем ограничения.

„ Това е петият случай на такова принуждение от началото на годината. За предходната година се оповестява за 25 убийства на дами “, заяви Гергана Куцева.

„ Не се събират данни и няма указател на насилниците, няма предварителна защита, осведомителни акции къде и по какъв начин да се потърси отбрана още в началните етапи на принуждение. И най-много няма обучение за децата, с цел да не се повтарят тези токсични модели “, означи тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР