550 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на

...
550 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на
Коментари Харесай

550 първолаци прекрачват училищния праг в община Враца

550 първокласници ще прекрачат за първи път учебния предел на 17 септември в община Враца. В професионалните гимназии своето образование ще стартират 210 бъдещи експерти, от тях 92-ма възпитаници са записани в дуална форма на образование.
Във всички учебни заведения на територията на община Враца, образователната година ще стартира обикновено, показват от община Враца. На 17 септември, ще отворят порти 3 начални учебни заведения, 3 съществени, 3 обединени и 5 междинни учебни заведения. Учебният развой ще започва също в 2 профилирани и 2 професионални гимназии.
Във всички образователни заведения летните поправки ще приключат до 17 септември, тъй че образователната година да стартира обикновено. През 2018 година, като част от Инвестиционната стратегия на община Враца, започва ремонт в Профилирана природо-математическа гимназия „ Акад. Иван Ценов “. Стойността на строително-монтажните работи (СМР) е 995 хиляди лева с Данък добавена стойност. Дейностите включват реорганизация, ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на учебния корпус, спортната зала и площадка в двора на гимназията. До 17 септември учебната постройка ще бъде напълно приключена, тъй че в ППМГ образователният развой да започва обикновено, показват от Общината. Очаква се до края на септември, да приключи и ремонтът на спортната зала.
Тази година започва и построяването на още една спортна зала – в Средно учебно заведение „ Христо Ботев “, където със старта на образователната година, дейностите ще продължат без да попречват образователния развой. Стойността на строително-монтажните действия е 1 815 179 лева с Данък добавена стойност.
Със средства, отпуснати с разпореждане на Министерски съвет бе сменена дограмата в Профилирана Езикова гимназия „ Йоан Екзарх “ и осъществена отвесна планировка в СУ „ Никола Войводов “. Предстои замяна на дограма на южната фасада на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, като образователният развой няма да бъде нарушаван. В двора на СУ „ Козма Тричков “ е построено ново спортно игрище с изкуствена настилка и е сложено ново осветяване.
В понеделник, 17 септември образователният развой ще започва и в детските градини. На територията на общината действат 16 детски градини, в които са записани близо 2 300 деца. На множеството места, летните поправки и обновяването въз основата ще приключат до първия образователен ден. На 100% е изпълнена ДГ „ Европейчета “, където бе осъществена реорганизация, ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост – част от Инвестиционната стратегия на община Враца. Строително-монтажните действия са на стойност 245 235 лева
В ДГ „ Зора “ и ДГ „ Дъга “, които също са част от плановете, финансирани по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ строителните действия ще приключат до края на септември. Двата плана са изпълнени на 70 % и до края на месеца се чака да бъдат приключени.
Предстои ремонт на ДГ „ Знаме на мира “. Дейностите още веднъж се финансират по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ като част от Инвестиционната стратегия на община Враца. Общата стойност на строително-монтажните действия е в размер 1 355 014 лева След извършена социална поръчка за реализатор и следва подписване на контракт за строителство.
Предстои разискване и одобряване на транспортна скица на учебните рейсове. Тази година Министерство на образованието отпусна на община Враца един нов учебен рейс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР