55-годишният прокурор Владимир Шейтанов беше открит мъртъв в дома си

...
55-годишният прокурор Владимир Шейтанов беше открит мъртъв в дома си
Коментари Харесай

Прокурор се самоуби в дома си

55-годишният прокурор Владимир Шейтанов беше открит мъртъв в дома си в Кюстендил с рана от огнестрелно оръжие.

Сигналът в полицията бил получен в 13 ч във вторник. Когато униформените разбрали, че мъжът е прокурор, следствието било поето от следователи. То се води по текст от закона, който е за ликвидиране, с цел да не се предопределя изходът, а да се извършат всички дейности.

Все още не е ясно дали става въпрос за съдбовен случай, или за самоубийство. По-вероятно е обаче прокурорът да е протегнал ръка на живота си, научи “24 часа”. Според негови познати в последно време бил депресиран, само че никой не е подозирал, че може да постави завършек на живота си.

“Нямаме никакво пояснение каква е повода да се самоубие. Вероятно има нещо персонално, надали е обвързвано с работата му”, разясниха негови познати. Прокурор Шейтанов имал два несполучливи брака. От първия има наследник, а от втория с юрист Вася Пешева - две малолетни дъщери. Преди години тя бе общински консултант и ръководител на общинарите в Кюстендил. Наскоро двамата се разделили и Шейтанов живеел самичък.

Той има 28 година юридически стаж. Започнал е като младши прокурор в районната прокуратура в Кюстендил, какъвто е бил от 1991 до 1992 година Става заместител областен прокурор през април 1994 година Изпълнява функционалностите на областен прокурор в интервала март - ноември 2010 година и с решение на Висш съдебен съвет е назначен за началник на районната прокуратура, каквато служба извършва два мандата. Има сан на прокурор в Апелативната прокуратура от 2003 година

През 2014 година кандидатства за началник на окръжната прокуратура в Кюстендил, само че Висш съдебен съвет избра Камелия Стефанова. “Колегата бе със сериозна подготовка и опит, постоянно сме работили добре в екип с него, употребява се с уважението на всички”, разясниха от правосъдната палата в Кюстендил.

Прокурорът обожавал да си почива във вилата си в кюстендилското с. Соволяно, където се грижел за добре поддържана и подредена градина с дръвчета и богата растителност.

През септември м.г. завършек на живота си постави прокурорът Васил Миков, а преди 6 година поради тежко заболяване - и някогашният зам. основен прокурор Христо Манчев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР