55-годишен пастор почина от коронавирус във Варна. Това е първата

...
55-годишен пастор почина от коронавирус във Варна. Това е първата
Коментари Харесай

Почина пастор, който бил в огнището Перущица

55-годишен свещеник умря от ковид във Варна. Това е първата жертва на смъртоносната болест в морската столица. Пасторът бе диагностициран при започване на седмицата, заяви кметът на Варна Иван Портних, представен от " Дарик ".

Мъжът е бил в Перущица, която стана едно от новите огнища на вируса. Там той е водил лекция на евангелисти, на която бяха инфектирани още 5 души.

След завръщането си във Варна е заразил още двама души. Установени са всички лица, които са били контактни с него. Те са сложени под карантина, а през днешния ден се чакат да излязат резултатите от направените им проби. Заразена е и брачната половинка му.

Припомняме, че ромският квартал на Перущица е под полицейска обсада. От рано тази сутрин  са построени контролно-пропускателни пунктове поради ковид в махалата. Полицейските патрули не пускат никой да влезе или да излезе от квартала. Стигна се и до напрежение. Първи в квартала, в който живеят към 2 000 души се разболял пасторът на евангелската черква. 54-годишният мъж е настанен в Инфекциозната болница в Пловдив.

Според кмета на Перущица, болестта пламнала в храма по време на семинар, на който участвали над 50 пастори от цялата страна. „ Един от пасторите, които са били лектори на това събитие, е бил от Варна и се допуска, че болестта е тръгнала оттова ”, изясни кметът на Перущица Мария Вълканова.

Заразени са и двама пастори от Раковски, които също са участвали на сбирката. Други петима от Перущица, общували с болния свещеник също са с потвърден ковид, а над 20 са сложени под карантина.

Пълната обсада на квартала провокира неодобрение и опасност за митинги. В останалата част на Перущица хората са обезпокоени, защото до през вчерашния ден жителите на махалата се разхождали из града.

Полицейските пунктове в квартала ще останат седмица. Кметът на Перущица, който не е бил известен за семинара, ще глоби уредниците, тъй като не са спазили заповедта на здравния министър. Възможно е в квартала да има още инфектирани, защото тестванията на контактите не престават.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР