54 журналисти от държавната радиостанция на Индонезия в Сурабая са

...
54 журналисти от държавната радиостанция на Индонезия в Сурабая са
Коментари Харесай

Десетки заразени с коронавирус журналисти в Индонезия - заради суетата на политици и бизнес

54 публицисти от държавната радиостанция на Индонезия в Сурабая са се заразили с ковид за къс интервал от време. Трима от публицистите са умряли, заяви интернет изданието " Джакарта Поуст ", базирайки се на информация на публичната организация Алианс на самостоятелните публицисти в Индонезия (АНЖ), Пише БГНЕС.
След решение на управлението на Radio Republik Indonesia в границите на три тествания, извършени в края на юни и началото на юли, станало ясно, че 54 публицисти са инфектирани с ковид. Последният тест е бил изработен на 13 юли.
Двама от тези, чиито проби са били позитивни в понеделник, към този момент са приети в болница, оповестява изданието.
Според АНЖ, експлоадирането на болестта измежду публицистите е провокирана от обстоятелството, че локалните политици и огромни предприемачи постоянно организират конференции, без да съблюдават епидемиологичните ограничения за сигурност. Ръководството на редакциите, пък, вместо да забрани на публицистите да посещават такива мероприятия, ги подтиква да вземат участие в тях.
Има предприемачи, които провеждат мероприятия с присъединяване на медиите, от което няма никаква потребност – да вземем за пример, канят по едно и също време доста публицисти на проведени от тях благотворителни мероприятия, свързани с всеобщото разпределяне на филантропични помощи за потърпевшите от COVID-19.
През последните дни на май Източна Ява се трансформира в нов център на разпространяване на коронавирусна зараза в Индонезия. За месец и половина в този регион броят на инфектираните доближи към 17 000 души, като съвсем половината от тях живеят и работят в Сурабая, напомня изданието.
От началото на пандемията в Индонезия заболелите от ковид са 78 572, от които 3 710 са умряли, а 37 636 души са оздравели.
Още: " Доста нови случаи на ковид в България, само че процентно съвсем няма смяна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР