52% от работещите българи са доволни от заплатата, която получават,

...
52% от работещите българи са доволни от заплатата, която получават,
Коментари Харесай

Всеки втори българин - доволен от заплатата си

52% от работещите българи са удовлетворени от заплатата, която получават, а 30 на 100 са недоволни. Това сочат резултати от две проучвания на " Галъп интернешънъл ", предоставени особено за Българска национална телевизия.

Тези данни демонстрират, че страната ни се приближава до междинните стойности за света и Европейски Съюз. 49% от работещите по света са задоволени от месечните си хонорари, а недоволните са 29 на 100.

Индия държи първа позиция по задоволеност на работещите от заплатата с 60%, следвана от Латинска Америка (54%) и Западна Азия (53%).

Най-малко удовлетворени от заплатите си са в Русия – едвам 34%. Същевременно обаче над половината от руснаците (51%) утвърждават работата си. Тенденцията е същата в България - по-голям % харесват работата си, в сравнение с месеното заплащане.

70% от работещите у нас са удовлетворени от работата, която имат. Така страната ни се подрежда над междинния % за света – 68%. Най-доволни са в Индия (76%), в района на Западна Азия (73%) и Европейски Съюз (72%).

България е на трето място на Балканите по този индикатор. На първо място е Северна Македония, където 76 на 100 са щастливи от това, което правят, а на второ е Румъния. Най-недоволни Балканите са сърбите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР