51-годишната жена и 6-годишната й внучка, който загинаха в катастрофата

...
51-годишната жена и 6-годишната й внучка, който загинаха в катастрофата
Коментари Харесай

Двe от жертвите край Пясъчево били в ремарке, сигнализирано ...

51-годишната жена и 6-годишната й внучка, който починаха в злополуката край Пясъчево са пътували в самоделно ремарке, прикачено към мотокултиватор, което е било ударено от кола. В снощния случай почина и водачът на земеделската техника, а внукът му, 13- годишно момче, което също е било в ремаркето, се отърва единствено с леки пострадвания.

Близки описаха, че с мотокултиваторът фамилията постоянно се е придвижвало като със фамилна кола. За светлини употребили телефон, запалка, имало и светещ триъгълник. Явно тази „ сигнализация “ не е помогнала возилото да бъде очевидно за останалите участници в придвижването. Колата е връхлетяла ремаркето. Предполага се, че тя се е движела с висока скорост. На място е умрял дядото, а бабата и внучката починаха по- късно в лечебни заведения, където са били настанени. Лекари не са могли да им оказват помощ. Момчето е оживяло и към този момент си е в къщи, евентуално в потрес. При удара бабата и момичето са изхвърчали на 30 м, което допуска се той е бил мощен. Шофьорът- 38-годишен мъж от Симеоновград, е арестуван. Направени са му проби за алкохол и опиати, които са негативни. Хора от селото споделиха, че преди години той изгубил брачната половинка си при злополука.

Часове след случая на мястото, километър- два преди селото, към момента имаше следи от него - елементи от колата, дамска чанта, обувки. Четиримата, баба, дядо и внучета, се прибирали близкият град Гълъбово, където са пазарували, защото в Пясъчево няма магазин. Възрастните хора се грижели за внучетата, защото родителите са в чужбина. Бащата работи в Германия, към този момент знае за случая и се прибира, споделиха през днешния ден почернени близки.

Такъв вид транспортни средства имат право да употребяват всички пътища, отворени за публично прилагане, само че единствено краткотрайно, като тракторите. Трябва да се движат компактно вдясно по посока на придвижването, разяснява началникът на КАТ- Хасково Димо Чобанов. В процеса на досъдебното произвеждане ще се откри дали с изключение на водачът на лекия автомобил, виновност има и този на самоходната машина. Тепърва ще се обяснява с каква скорост са се движели колата и мотокултиваторът. Разследването на зверската злополука продължава.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР