500 психолози и психологически съветници ще бъдат назначени в училищата

...
500 психолози и психологически съветници ще бъдат назначени в училищата
Коментари Харесай

От следващата година всички училища с над 400 деца ще имат психолози и психологически съветници

500 психолози и психически съветници ще бъдат назначени в учебните заведения от началото на идната година. Така всички учебни заведения с над 400 деца ще имат такива експерти, а за задачата Министерството на образованието ще отпусне в допълнение сред 7 и 8 млн. лв.. Това сподели министър Красимир Вълчев на конференция, отдадена на партньорството и доверието сред учители и родители.

Утопия е, че в случай че сложим камери на всички места в учебните заведения, ще решим казуса с доверието сред учители и родители, сподели просветният министър Красимир Вълчев . Той прикани родителите да имат повече доверие на педагозите, които също имат деца.

В общество, в което 51 на 100 от децата живеят в непълни фамилии, а 12 на 100 от тях се отглеждат от родителите си, отпътували на гурбет, учебното заведение не се оправи с огромния проблем - да бъде приемно семейство за децата. Това разяснява ръководителят на синдиката на българските учители Янка Такева .

На конференцията шефове на учебни заведения от цялата страна показаха техники за привличане на родителите към дейния учебен живот. Сред тях присъединяване на родителите в зелени учебни заведения, екскурзии, надпревари, в отбелязването на празници, изработването на играчки и продажбата им с благотворителна цел, в действия по възстановяване на материалната учебна база.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР