50-те лева добавки остават до края на мандатаПенсиите влязоха в

...
50-те лева добавки остават до края на мандатаПенсиите влязоха в
Коментари Харесай

Пенсиите влязоха в предизборната борба

50-те лв. добавки остават до края на мандата
Пенсиите влязоха в предизборната борба на партиите. В деня на възрастните хора министър председателят Борисов излезе с специфичен пост, в който съобщи, че " в най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет абсолютно живота, здравето и обществените грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безотговорно да се популяризира в обществените услуги ".
Той напомни, че за трети следващ път 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лв.. Нещо повече - тази поддръжка ще продължи до края на мандата, а с новия бюджет ще се търси заслужено осъвременяване на пенсиите.
Час по-късно с привет към пенсионерите излезе и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
" Поздравявам ви с почитание към труда ви, с признателност за развъждането и възпитанието на деца и внуци, с благодарност за съграденото от вас ", акцентира Нинова. И прибавя: Няколко пъти внасяме преизчисляване на всички пенсии. Това, че болшинството гласоподава срещу няма да ни спре, тъй като това е единствения метод да имате почтени приходи. И това ще стане
Какво преизчисляване на пенсиите готви кабинетът стана ясно от думите на обществения министър Деница Сачева. Тя напомни, че сега се разискват няколко разновидността, а решението се чака до дни.
" Нашето предпочитание е да подкрепим всички български пенсионери, в същото време обаче да запазим солидарния и обективен модел на пенсионната система. Различни са разновидностите, като най-благоприятният, може би, е минималната пенсия да стане 300 лева, а оптималната - 1400 лева ", изясни Сачева.
На въпрос дали от министерството са склонни да поддържат концепцията за обвързване на минималната пенсия с % от минималната заплата, Сачева отговори: " по-скоро да ".
Оказа се, че това са и предложенията на синдикатите.
" КНСБ предлага пакет от промени,с които минимална пенсия да е от 300 лв., оптималната пенсия от 1440 лв. ", съобщи националният секретар на синдиката Ася Гонева.Тя добави, че ще желаят и 10 на 100 нарастване на пенсиите 9 от 300 до 369 лв., както и 5 на 100 на останалите.
Всичко това ще обезпечи нарастване със приблизително 20 на 100 на пенсиите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР