50-годишен мъж е задържан в София за пропагандиране на военни

...
50-годишен мъж е задържан в София за пропагандиране на военни
Коментари Харесай

МВР на крак: Задържаха у нас мъж, призовавал към джихад и масови нападения

50-годишен мъж е арестуван в София за пропагандиране на военни дейности. Мъжът е снимал видеообръщение с апели за джихад и всеобщи набези против израелски, американски и европейски обекти, обявиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата на взаимна конференция.
Арестуваният е роден в Бейрут, Ливан, само че няма поданство. Той е в България от 1996-та година, с филантропичен статут от 2004-та година. През 2017-та е осъждан за подкрепяне на нелегално пребиваващи у нас откакто е хванат на Автомагистрала „ Тракия “ да транспортира шестима незаконни мигранти от Афганистан. Тогава е предложил 200 евро рушвет на спрелия го полицейски патрул и е задържан.
Осъден е условно и след приключването на изпитателния период е оправдан.
Задържаният е женен, със приблизително обучение. Имал е военен опит и е взел участие във военни дейности.
Той е задържан след митинга в отбрана на Палестина. От дома му са конфискувани два мобилни телефона, компютри, знамето на „ Ислямска страна “, хладно оръжие и материали, които занапред следва да бъдат преведени.
Лицево-идентификационна експертиза открива, че арестуваният е мъжът от клипа с апели за набези. Компютърно-техническа експертиза демонстрира, че клипът е публикуван от един от конфискуваните телефони, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.
Повдигнато му е обвиняване за пропагандиране на военни дейности, за което законът планува до 8 години отнемане от независимост.
Към момента е задържан за 72 часа, следва на следващия ден или вдругиден съдът да прегледа мярката му за неотклонение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР