5 минути продължи срещата на кандидат-премиера на ГЕРБ проф. Николай

...
5 минути продължи срещата на кандидат-премиера на ГЕРБ проф. Николай
Коментари Харесай

Габровски - БСП. 5 минути, три изречения

5 минути продължи срещата на кандидат-премиера на ГЕРБ проф. Николай Габровски с Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова и екипът й се появиха в залата за диалози, с цел да кажат, че няма да поддържат мандат на ГЕРБ.

Габровски им благодари за появяването. Това демонстрира, че има опция за разговор и диалог. Основната ми цел ще е като жител да диря разговор сред партиите. Видимо е, че всяка партия търси отбрана на съответни ползи на своите гласоподаватели и стига до едни равнища, които не разрешават да се продължи напред. Трябва да се премине в режим на разговор и общи ползи и допирни точки, с цел да се продължи напред ", сподели кандидат-премиерът.
-->
" Тук сме от почитание към вас, с цел да ви кажем 3 фрази. Приемете нашите почетения като персона и професионализъм, само че няма да подкрепим държавно управление ръководено от вас, защото за нас това е държавно управление на ГЕРБ. Имаме дългогодишни връзки с ГЕРБ. Имали сме своите разногласия и несъгласия по модела на ръководство. Тази наша позиция остава непроменена ", съобщи Нинова.

Габровски й отговори, че се пробва да бъде посредник, който да спомогне тези връзки да бъдат най-малко отчасти загърбени поради рецесиите в страната.

" Нови предварителни избори няма да доведат до нищо положително и ще задълбочат рецесията. Първият мандат беше взет от ГЕРБ, защото е най-голямата политическа мощ. Възможността за втори и 3 мандат е доста по-ниска, по тази причина се ангажирах ", сподели професорът.

" В тези времена на неустановеност България има потребност да спре да кърви в финансов аспект и методът за това е да има постоянно държавно управление. Надявам се да намеря поддръжка, с цел да се понижи високото равнището на тревога и обедняване на българите ", съобщи още Габровски.

" Уважаваме вашата упоритост, само че има опция и за втори, и за трети мандат. България има потребност от работещ парламент и държавно управление. Пожелаваме ви в идващите диалози да срещнете повече схващане ", съобщи тя и напусна срещата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР