5 лесни начина да избегнеш омърлушването на новия сезон.Лятото ти

...
5 лесни начина да избегнеш омърлушването на новия сезон.Лятото ти
Коментари Харесай

Не се давайте на есенното омърлушване

5 лесни метода да избегнеш омърлушването на новия сезон.

Лятото ти беше горещо, понякога за лукс и дъждовно. Запълни свободното си време с доста завършения, пътешествия, нови запознанства с готини хора по планини, морета, концерти и фестивали. Вдишваше устойчиво количество любовни аромати, развинтваше до краен лимит фантазиите си,  като всичко това сведе до най-малко отрицателните страсти.

Изброеното ти се коства прелестно, само че е време да се подготвиш и за едно по-хладничко време, което  подготвя толкоз удобно за някои други действия. Откриеш ли хубостта в есента, с всичките й шарени палитри, които обагрят нашите централни улици, паркове, поляни и гори, тогава ще можеш да се насладиш напълно на този сезон. Затова ще се опиташ да извлечеш есенния дестилат от падащите жълто-зеленикави листенца, когато се заринеш до уши в тях.

Ще ти предложим 5 лесни метода, посредством които можеш да избегнеш някои неприятни положения, в които духът и тялото ти изпадат от непрекъснатата промяна на климата. Не е наложително да се омърлушваш около мокрото и навъсено време. Никой не желае да ти гледа тъжните физиономии. Ето какво ти предлагаме ние.

ЙОГА – ОСВОБОДИ СЪЗНАНИЕТО И ТЯЛОТО СИ
Разбърканите ти в последно време мисли не могат да те успокоят, искаш да ги подредиш по допустимо най-лесен метод, с цел да не те тормозят от заран до здрач. Затова една от практиките, на които можеш да се довериш в подобен миг, е йогата. Тя ще ти помогне в пъти повече в сравнение с, в случай че решиш да седнеш пред компютъра и да изгледаш следващия безумен американски филм (нищо срещу американците, просто киното им sucks). Йогата оказва помощ най-много за реализирането на връзката сред духа и тялото, тялото и духа. Два пъти седмично посещавай една от многото сега настоящи зали, където се практикува йога. След работния ден там ще бъде мястото, където ще можеш да отпуснеш съзнанието си, без да мислиш за това, каква гозба би трябвало да сготвиш за гаджето, сестрата, децата и така нататък Трябва да схванеш, че най-важното за теб е да направиш тази връзка, която символизира хармонията сред теб и околния свят. Това не е фракция, където хората палят свещи и се въртят в кръг като луди, нито следващата агитация, която ще чуеш. Попитай твоите другари дали са ходили на йога, в случай че не са, предложения ги с теб, разкажи им за удобните изгоди от нея. Колкото повече, толкоз повече – е споделил Мечо ти Пух. Ако щеш  вярвай, само че мрачните ти намерения и потискащи положения след една такава процедура от час и половина могат да изчезнат съвсем изцяло.

ХАЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ СМАРТ ТЕЛЕФОНИ, ТАБЛЕТИ И ТЕХНОЛОГИЧНИ ДЖАДЖИ, ГРАБВАЙ СИ ШАЛТЕТО, ОБУВАЙ СИ УДОБНО КЛИНЧЕ И ОТИВАЙ ДА ПРАВИШ АСАНИ.

Те ще раздвижат тялото ти и ще те накарат да усетиш нахлуващия прилив на сила, както и последователно появяващата се положителна настройка в теб самия.

КНИГИ – ПРЕОТКРИЙ ВЪОБРАЖЕНИЕТО СИ
Както знаят всички, четенето е твоят прозорец към света. От теб зависи обаче дали ще стои постоянно затворен, или един ден ще се престрашиш да го открехнеш леко, а най-после с наслада да го отвориш изцяло. Нахлуй с 300 в първата книжарница, разгледай, без да бързаш, до момента в който се ориентираш какво тъкмо ще те заинтригува. Хващай първата брошура от съответния раздел, на който си се спрял (няма значение дали ще е 150 или 400 страници) и си я купи, като не го мислиш доста, значимо е да го направиш. Ако е слънчево, разноски се пешком до близкия парк, уреди си среща с някоя другарка, другар. Умишлено подрани за срещата, с цел да имаш време да започнеш своето ново четиво. Седни си безгрижно на пейчица, до момента в който те грее есенното слънце, и се пробвай да  се потопиш в един чужд до момента свят. Казваме чужд, тъй като с всяка една прочетена книга ти откриваш нови светове. Първата страничка е най-трудна, само че няма да те изяде. Когато компанията ти дойде с биричка в ръка, усмихни се. Докато ти пожелават следващото наздраве, започни да обсъждаш със събеседника си по какъв начин реши да си купиш книга. Ето че към този момент имаш предпочитание да му разкажеш началото на сюжета. Оттам и диалогът ще потръгне в градивна тенденция, биричката ще ти бъде още по-вкусна и ще се насладиш по-дълго на още един прелестен ден.

ВРЕМЕ ТИ Е ЗА ЕДНО ЧАЙЧЕ
Топлите чайчета – ммм, благинка. Билките, които сваряваш и ги поднасяш топли, са тези, които те карат да се чувстваш по-добре. Има толкоз доста разновидности, че не можеш даже да ги изброиш, нито можеш да опишеш тяхното позитивно въздействие върху тялото и духа ти. Тук чаят се свързва доста добре с практикуването на йога, тъй като крайната цел е една съща – постигане на естетика. Сега ще кажеш – каква е тая естетика, като пия топла оцветена вода, с мед и лимон. Всъщност тъкмо там е тайната на чайчета – по какъв начин ще се забъркат и с каква цел ще ги използваш. Всяка една билка оказва помощ на другите елементи от тялото ти, които препращат сигнали и към духа. След като тялото ти е умерено, и духът ще бъде безспорно подобен. Затова ти приказваме за естетика. Излишно е да ти споделяме какъв брой е потребен чаят, по какъв начин почиства от отрови и бля-бля-бля. Тук става въпрос за метод на живот, приеми го като традиция, както в „ Джигитай ” (Китай). Не те караме да правиш чаени церемонии часове наред с цялата рода и да изполягаш на земята. Сутрин изпий един чай на гладно – черен, зелен, ройбос – от тези, по-енергчните. Добави наложително мед и лимон, тъй като по-късно ще усетиш един по-различен благоуханен привкус на тези добавки. Седни, в случай че искаш, и пред преносимия компютър, до момента в който си проверяваш утринните служебни имейли, и отпивай всяка глътка с приятност, до момента в който е още топъл. Следобед пък за какво да не пийнеш още един, откакто си обядвал и е минало известно време. Тук може да се спреш на мурсалския чай, той е доста прелестен и носи хиляди изгоди. Вечер изпий един преди лягане.

ЗА УСПОКОЕНИЕ И ПО-ДОБЪР СЪН, ПРОБВАЙ С МЕНТА, ЛИПА, ГЛОГ, МАТОЧИНА.

Няма да ти отнеме скъпоценно време да пиеш чай, само че пък ще усетиш по какъв начин в действителност ще има позитивен резултат върху теб. Пробвай! Стана ли време за чай?

АРТ ИНСТАЛАЦИИ ИЛИ КАК ДА ПРИЛОЖИШ МАЛКО КРЕАТИВНОСТ
Тук идва занимателната част. Това е съвет, който ще  развихри творчеството ти и моделирането на хрумвания. Ако смяташ, че домът ти е отегчителен и нещо не се чувстваш добре към този момент в него през есента, значи е пристигнало време да помислиш по какъв начин ще ти бъде занимателно и прелестно да стоиш у дома. Когато не е слънчево и не си на работа, не е наложително незабавно да хванеш прахосмукачката и да припаднеш най-после от почистване. То може да не бъде толкоз вглъбяващо постоянно. Важно е да се опиташ да си създадеш самичък уют там, където ще прекараш повече време през есенните хладни дни. За задачата обаче би трябвало да проявиш въображение. Стените ти наподобяват някак пусти, по тази причина не е нужно да втурнеш към първата изложба и да си купиш скъпа картина. Украси стената си, по този начин като че ли е част от фон за сцена в театъра. Няма правила в играта на изкуството. Бъди дзен оценител. Вземи един чук и започни да набиваш пирони в стената, боядисай върха на пироните с лак за нокти, с цел да наподобяват по-шаренки. Окачи всевъзможни джунджурийки на тях, подреди ги хоатично. Сложи на стената си още предмети – рамки за фотоси, вътре с радостни снимки на твои другари, семейство, годеници. Ако не те кефи цветът на стените, импровизирай смело – нещо прасковено, зелено, лилаво, жълто. Всичко това ще накара стаята ти да светне и ще я направи прелестно място за стоене, работене, лежане и други забавни действия. Намери приложение за всеки един предмет, тъй че той да наподобява красиво, в случай че ще и не на мястото си. Бъди щур в концепциите си и непременно ги реализирай. Пъстрите цветове са в главата ти, пресъздай ги, в случай че имаш опция, и на работното ти място. Ако имаш бюро, за какво да не си вземеш една цветна рибка, която да отвлича вниманието ти, когато би трябвало и да краси офиса ти? Засади си някое и друго цвете за лукс, за благоухание, то ще накара мястото да живне и да стане по-зелено. Опитай се да се доближиш още малко до природата, която те е основала, и да привнесеш парченце от нея в затворените пространства, в които се намираш всекидневно.

ПАРТИ ТУК, ПАРТИ ТАМ, ЗАБАВЛЯВАЙ съдебна експертиза НАВСЯКЪДЕ
Говорихме ти към този момент все за хубави неща – за йога, изгодите от чая, четенето на брошура на открито, развихрянето ти в дома, офиса и така нататък Няма по какъв начин да не приключим както си би трябвало. Забавата не всеки път би трябвало да е на последно място, само че не би трябвало да бъде и на първо сигурно. За това разгледай в секцията ни със сибития или във фейс клюкарника. Започни да оферираш част от обкръжението си, което смяташ за уместно за даденото празненство. Някои ще ти откажат, други ще се навият, зависи ти по какъв начин ще подходиш с безапелационната тактика за вечерта. Трябва да си имаш проект за деяние. Не го мисли доста, реши какво искаш да облечеш за избухващата ти нощ с другари и пушек да те няма. Не злоупотребявай с алкохола, тъй като той не е на твоя страна заран, когато се събудиш. От едната страна на леглото ти най-вероятно ще седи някоя чашка с вода, която си не запомнил, че си поставил, когато си си лягал едва-едва, с цел да те освести. И по този начин към този момент танцуваш, пиеш уиски, крещиш с цяло гърло, както ти е кеф, усмихваш се на твоята компания, тъй като душата ти се отпуска. Всичко е повече от отлично, дано да остане такова и до последно. Не прави нелепости за една нощ, които единствено ще те ядосат на идващия ден, когато осъзнаеш какви си ги правил. Остави се на течението, като знай постоянно, че нещата или се случват, както на теб ти се желае, или изобщо не се случват.

Мир и обич, откривай по-често красивите мигове на есента!

Ваня Минчева

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР