49-годишна пловдивчанка издъхна след отказ на пет болници да я

...
49-годишна пловдивчанка издъхна след отказ на пет болници да я
Коментари Харесай

Жена почина след отказ за прием на пет болници!

49-годишна пловдивчанка издъхна след отвод на пет лечебни заведения да я одобряват. За случая осведоми описа Българска национална телевизия. Софка умряла в последната болница, до която се добрали след дълго циркулиране, описа дъщер й пред малкия екран.

Майката на Мирела вдигнала 37,5 температура и имала лека кашлица. Личният доктор следил положението й, което за 48 часа внезапно се влошило и дамата спряла да се храни.

Обадила се на Спешна помощ, а медиците я оставили да се лекува у дома. На идващия ден я прегледал и персоналният й доктор, който издал направление за хоспитализация и се обадил за кола за спешна помощ.

В негово неявяване екипът решил, че не е належащо настаняване в болница. Ден, по-късно, отново по напътствие на персоналния доктор, околните завели Софка в УМБАЛ " Свети Георги ". Насочили ги към дежурните в Инфекциозната клиника.

" Взе и тайни за PCR тест, резултата от който щеше да стане понеделник, вторник. И аз я попитах мислите ли че тази жена има време до понеделник, вторник у дома. Те ми дадоха отговор, че не може ли да я одобряват, тъй като нямали места ", описа Мирела Бочукова - щерка на умрялата пред репортера от БНТ-Пловдив Нели Ангелова.

Софка страдала и от хронично неврологично заболяване.

" Нейното заболяване е обвързвано с дихателна непълнота, при което естествено се съмняват за ковид, само че няма типични признаци ", сподели Мирела Бочукова.

" В 6 часа докторът излезе и ми сподели, че просто той е бил до тук, даде ми един лист с лечебни заведения, които могат да я одобряват със подозрения за COVID-19, при съществуване, че няма излезнал PCR тест и ни споделиха да си я търсим ние болничното заведение ", описа Бочукова.

В писмен отговор до Българска национална телевизия от университетската болница " Свети Георги " се споделя, че не са приели пациентката заради липса на свободни места в отделението.

" Потърсихме за коментар и останалите лечебни заведения, само че не получихме публично мнение ", изясни репортерката Нели Ангелова.

Софка е умряла в общинската болница " Свети Пантелеймон ", а съгласно епикризата е имала двустранна вирусна пневмония. Дъщеря й е отказала аутопсия.

Резултатът от PCR теста излязъл три дни след гибелта й и е негативен. От сдружението за развиване на българското опазване на здравето са безапелационни, че околните би трябвало да подадат сигнал до организация " Медицински контрол ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР