49 арменски войници са били убити при нощни атаки от

...
49 арменски войници са били убити при нощни атаки от
Коментари Харесай

Армения съобщи, че 49 войници са убити при атаки от Азербайджан

" 49 арменски бойци са били убити при нощни офанзиви от Азербайджан ", съобщи министър-председателят на Армения Никол Пашинян през днешния ден. Азербайджан отвърна, че е отмъстил след арменските офанзиви. Пашинян уточни в Народното събрание, че азербайджанските сили са атакували към половин дузина точки.

Министерството на външните работи на Азербайджан пусна изказване, в което се твърди че арменските сили са стреляли по армейски позиции в три области на страната и че арменски диверсанти са заложили мини в регионите. В него се споделя, че азербайджанските сили са претърпели неуточнени загуби и че са " взети дефинитивни ответни ограничения ".

Азербайджан и Армения са вкарани в десетилетен спор за Нагорни-Карабах, който е част от Азербайджан, само че е под контрола на етнически арменски сили, подкрепяни от Армения, откогато сепаратистката война там завърши през 1994 година

По време на шестседмична война през 2020 година, която умъртви повече от 6600 души, Азербайджан си върна огромни елементи от Нагорни-Карабах и близките региони, които бяха следени от десетилетия от подкрепяните от Армения сепаратисти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР