48% от българите смятат, че родителите носят в най-голяма степен

...
48% от българите смятат, че родителите носят в най-голяма степен
Коментари Харесай

48% смятат, че грижа на родителите е сигурността на децата в интрнет

48% от българите считат, че родителите носят в най-голяма степен отговорност за сигурността на децата в киберпространството. Общо 5% споделят, че им се е случвало да бъдат жертва на киберпрестъпление, а 88% дават отговор негативно. 41% са споделяли персонална информация в интернет, а 54% не са го правили. 53% биха отделили време и старания, с цел да подобрят осведомеността си по тематиката. Това демонстрира изследване на " Тренд " " Кибер здраве България 2023 ".Възложител е Съюз за стопанска самодейност (ССИ). Периодът на осъществяване е 4-11 юли. 
Според резултатите 64% от българите се усещат неосведомени по въпросите на киберсигурността. Около 42% се правят оценка като по-скоро неосведомени, а 22% изцяло неосведомени. 30% считат, че са осведомени, а 3% не знаят.
Около 21% показват, че употребяват интернет съвсем по през целия ден, 40% по няколко пъти дневно, 14% един път на ден, 14% декларират, че в никакъв случай не употребяват интернет. Малко над 50% дават отговор, че се усещат сигурни, когато употребяват интернет, а към 38% са несигурни.
Според 25% от интервюираните по-добро обучение и осведоменост на жителите ще усъвършенства предварителната защита на киберпрестъпленията в България. 39% считат, че решението е строги закони и дейно налагане на наказания, 12% показват, че е нужно нарастване на вложенията в киберсигурността на национално равнище, а съгласно 13% би трябвало възстановяване на съдействието сред институциите, бизнеса и обществото.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР