45231 са подадените заявления за гласуване извън страната, като срокът

...
45231 са подадените заявления за гласуване извън страната, като срокът
Коментари Харесай

ЦИК: Втора фирма иска да доставя машини

45231 са подадените заявки за гласоподаване отвън страната, като срокът изтича на 15 юни. Това съобщи зам.-шефът и представител на ЦИК Цветозар Томов.

По думите му най-вече били от Турция- 16 363. Следват Англия - 8741, Германия - 6486 и Испания- 2561 заявки.

" Ако някой е следил данните от предната акция, ще му направи усещания, че заявките от Англия бяха повече от тези от Турция, а в този момент са два пъти по-малко.

Причината за това е в подаването на по-малко заявки за секциите, които са открити въз основата на това, че в местата, които са открити такива секции, са дали своят вот повече от 100 души в последните години.

Това мощно понижава интензивността в подаването на заявки, тъй като хората знаят, че там ще има изборна секция, не са задоволително стимулирани да пускат заявки ", изясни той. 

" Няма да се стигне до безпорядък в чужбина. Организацията върви обикновено ", увери Томов.

" Имаме предложение и от друга компания - " Панов " ЕООД, което одеве дойде. Комисията ще прегледа предлагането и дали то дава отговор на техническите спецификации ", изясни Томов. Той посочи, че околните 3 дни ще има цялостна изясненост дали ще могат да бъдат набавени спомагателни машини за изборите.

" Искам да ви уверя, че ЦИК и " Сиела Норма " са в непрестанен контакт и това, за което породи спор, касаещ закупуването на нови устройства и по който не се стигна до съглашение, не значи, че ние сме прекратили взаимната си работа ", безапелационен е Томов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР