44 493 родители учат вкъщи с децата си, защото са

...
44 493 родители учат вкъщи с децата си, защото са
Коментари Харесай

Ето колко родители учат с децата си. Кои ще взимат пари

44 493 родители учат у дома с децата си, тъй като са изчерпали платения си отпуск или нямат работа.

Толкова е броят на фамилиите с хлапета до 14 години, получили помощ от страната от януари до септември тази година, оповестиха пред „ Телеграф “ от Агенцията за обществено подкрепяне.  Тя е в размер на 57 095 216 лева, като поддръжката за фамилиите продължава и сега. 

Според родители на младежи, когато са си у дома, те имат опция да упражняват по-добър надзор, тъй че учениците да не натрупат отсъствия.

А такива се пишат и по време на онлайн образованието, напомни ръководителят на учителския профсъюз Янка Такева.  По наблюдения на шефове за момента извинените отсъствия по болест доминират.

Помощта се отпуска на фамилии, в които междинният приход на човек през месеца, в който учебните заведения, детските ясли или градини са затворени поради Ковид-19, е по-нисък или еднакъв на 150% от минималната заплата, или 975 лева

Това значи, че с цел да има право на такава поддръжка от страната, семейство с едно дете би трябвало да има общ приход до 2925 лева, а с две деца - до 3900 лева

МОН пусна собствен канал във Viber. В него родители, възпитаници и учители  ще могат да получат информация по отношение на формите на образование и тестването. Ще има и уточнения  за просветителните политики в страната.

Учениците от 1-ви до 4-ти клас би трябвало да се върнат след приключване на двуседмичния период - което се равнява на карантина, само че, несъмнено, при обезпечаване на филтър. 

Това съобщи през вчерашния ден столичният кмет Йорданка Фандъкова. Според нея учебните заведения е трябвало да се затворят последни, а те на процедура се затворили първи.

Фандъкова сподели още, че тестванията още ги няма, учителите не са осведомени какво ги чака. Кметът на София  прикани тези неща да се изяснят в къси периоди, тъй като ще е съдбовно за децата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР