438 млн.лв. по сметките на Столичната община, финансово осигурена капиталова

...
438 млн.лв. по сметките на Столичната община, финансово осигурена капиталова
Коментари Харесай

Фандъкова оставила 438 млн.лв. на Васил Терзиев, след месец по сметките има... 0 лева

438 млн.лв. по сметките на Столичната община, финансово обезпечена финансова капиталова стратегия за идната година, 195 млн. евро заем за асимилиране за разширението на метрото, напълно квалифициран проекто-бюджет за 2024 година, напълно подготвена план-сметка за чистотата - това е оставила някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова на наследника си Васил Терзиев в своя финален работен ден 10 ноември 2023 година

Един месец по-късно той се оплака, че имал 0 лв. по сметките на общината и трябвало " да се разправя " със 70 млн. лева, написа в. " 19 минута ". Новият кмет въобще не разяснява повдигането на заплатите в превоза, за което справделиво стачкуват водачите, макар че в акцията си говореше по какъв начин ще накара софиянците да изберат публичния транспорт пред колите си, по какъв начин ще отваря София към Витоша, само че без метро, тъй като имало и в този момент трамвай за Симеоново.

Къде са се изпарили парите, оставени на Восил Терзиев - близо половин милиард лв., не излиза наяве, написа още " 19 минути ". Не излиза наяве и къде е другият половин милиард, за който той говереше в последната седмица на акцията, че знаел къде е и щял да го извади - става известно, че май няма такава сума и това  е доказано от Сметната палата, която той другояче цитираше.

" Има 70 млн. лв. за заплащане и 0 лв. по сметките. Това е завещание, с което аз би трябвало да се разправям. 70 млн. лв., които няма с какво да ги разплатим ", акцентира столичният кмет.

" Става въпрос за проблем с разплащането на 70 млн.лв. по инфраструктурни планове, което в случай че не бъде направено, се рискуват към 40 млн.лв. загуба на безплатно финансиране плюс 200 млн.лв. от идващия цикъл, за които доста бързо би трябвало да се работи. По сметките за тези планове пари няма ", осведоми още Васил Терзиев. 

По думите му, в случай че не бъде определен ръководител на СОС, средствата могат да дойдат посредством разпореждане на Министерския съвет. Втората опция е пренасочване на част от парите. " Краят на декември е крайният период, по тази причина би трябвало да се откри решение ", прикани кметът.

Той упрекна съветниците в локалния парламент в неуважение ползите на софиянци, откакто нито една от политическите групи в Столичния общински съвет не съобщи поддръжка за препоръчаната от ПП-ДБ-СС Грети Стефанова за ръководител на Столичния общински съвет. Припомняме, че нейната кандидатура " по модела Вежди Рашидов " беше издигната от Корнелия Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР