42-годишната Поклонская пое длъжността през февруари 2022 г., след като

...
42-годишната Поклонская пое длъжността през февруари 2022 г., след като
Коментари Харесай

Уволниха бившата главна прокурорка на Крим заради антивоенната ѝ позиция

42-годишната Поклонская пое длъжността през февруари 2022 година, откакто отхвърли да се кандидатира за втори мандат като народен представител от ръководещата партия " Единна Русия " в долната камара на съветския парламент.

Уволнението на Поклонская идва, откакто някогашната депутатка се разгласи против нахлуването на Москва в родната й Украйна, като го назова „ злополука “, написа Тhe Мoscow times.

„ Хората умират, къщи и цели градове са разрушени, оставяйки милиони бежанци. Сърцето ми се пръска от болежка. Двете ми родни страни се убиват взаимно, не съм желала това и не го желая ”, сподели тя във видео послание към интернационален конгрес през април.

По-късно Поклонская подлага на критика разпространяването на съветския провоенен знак Z върху здания, артикули и даже торти, с цел да символизира публичната поддръжка към съветските войски в Украйна.

Коментарите й провокираха възмущението на други публични лица, в това число директният ѝ шеф и началник на „ Россотрудничество ” Евгений Примаков. Той съобщи, че Z е знак на „ освобождението на Украйна от очевидното зло...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР