42-годишната Елена е простреляна смъртоносно от съпруга й, с оръжие

...
42-годишната Елена е простреляна смъртоносно от съпруга й, с оръжие
Коментари Харесай

Венци разстреля показно жена си, но можеше ли Елена да е жива?

42-годишната Елена е простреляна смъртоносно от брачна половинка й, с оръжие с изтекло позволение. Пистолетът не е конфискуван от Министерство на вътрешните работи, сочи инспекция на прокуратурата по делото. Има ли пропуски в системата и можеше ли Елена да бъде избавена от насилника си?  На този стадий от Министерство на вътрешните работи отхвърлят отговор на няколко въпроса. Елена е имала заповед, която не разрешава на мъжа й да я приближава и ден преди да бъде убита е подала тъжба, че Венцислав я преследва и нарушава заповедта. По закон полицията би трябвало да реагира неотложно. В случая – полицията е завела жалбата в 6-то РПУ, разпределила я е и работата по нея е оставена за другия ден. Защо мъжът е оставен на независимост, от Министерство на вътрешните работи отхвърлят да отговорят.

Последната тъжба на Елена е часове преди да бъде убита. Подадена е в прокуратурата, защото по жалбата и в 6-то районно от предния ден, няма никакво придвижване.

Ден преди да бъде убита Елена се оплаква, че мъжът й я преследва и пресреща, за което той би трябвало да бъде задържан, а не е.

Следва разстрелът, а през днешния ден наблюдаващият прокурор за убийството, събира частите от пъзела.

„ Потвърди, че е стрелял по брачната половинка си и че се е предал. Каза, че са имали влошени фамилни връзки и не са се разбирали добре”, изясни Виктор Тарчев, наблюдаващ прокурор в Софийска градска прокуратура.

Висящ остава въпросът за какво Василев има с какво да убие жена си. В жалбите за закани за ликвидиране Елена и приятелките й споделят, че той има револвер, а служителите на реда не са го намерили и иззели.

Районната прокуратура преценя, че не е значимо да открие кой е нарязал четирите гуми на колата на Елена и по този начин казусът остава неразследван и неразкрит. Поради незначителност. И прокуратурата не е натиснала да се търси кой е. Прокуратурата е приела това, което е открила и полицията – че причинителят не е открит.

Очакваме Министерство на вътрешните работи да даде отговори на въпросите, за какво не е работено по последната тъжба на Елена и за какво службата за надзор на оръжията е оставила Василев с револвер, който 9 години няма позволение.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР